cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Carola Schouten-Henk Staghouwer-Maarten van Ooijen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 december 2021 door Redactie

Deze mensen komen namens de ChristenUnie in het nieuwe kabinet

Vandaag is bekend geworden welke partij welke kabinetsposten mag invullen en dat is voor Gert-Jan Segers dan ook het moment om de drie door zijn partij voorgedragen nieuwe bewindslieden aan ons voor te stellen. In een blog maakt de partijleider namens de ChristenUnie duidelijk wie er namens de ChristenUnie zitting nemen in het nieuwe kabinet.

"Carola Schouten stond tweede op onze kandidatenlijst in maart van dit jaar en het was veelzeggend dat na vier intensieve en bewogen jaren veel kiezers aan haar hun vertrouwen gaven", schrijft Segers. "Zij zal nu op het Ministerie van Sociale Zaken de nieuwe minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen worden en in het kabinet namens ons smaldeel de vicepremier zijn. Ik ben Carola heel dankbaar dat ze weer de moed heeft deze grote verantwoordelijkheid op haar schouders te nemen. En ik vind het heel bijzonder dat ze zich op deze nieuwe plek wil gaan inzetten voor onder meer mensen in armoede en schulden, voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en voor de solidariteit tussen jongeren en ouderen als het gaat om een eerlijk pensioen."

"Waar Carola in de vorige periode een visie voor kringlooplandbouw heeft neergelegd, is het opnieuw een minister van ChristenUnie-huize die daar nu verder mee aan de slag mag", vervolgt Segers. "Henk Staghouwer is als onze gedeputeerde in Groningen al volop bezig geweest om samen met onze boeren te werken aan die omslag en hij wordt nu onze nieuwe minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Ik ben heel blij dat Henk als ervaren bestuurder bereid is om nu samen met alle boeren, tuinders en vissers in Nederland aan de slag te gaan en te werken aan een duurzame en toekomstgerichte landbouw en visserij en zich wil inzetten voor versterking van de natuur in ons land. Er is op dit vlak heel veel te doen. Henk Staghouwer weet dat als geen ander en gaat zich met hart en ziel inzetten voor een sector die hem heel na aan het hart ligt."

"Op het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport gaat de Utrechtse wethouder Maarten van Ooijen aan de slag als Staatssecretaris voor Jeugd en Preventie. Maarten was eerder voorzitter van onze jongerenorganisatie Perspectief, is sinds 2018 wethouder in de vierde stad van ons land en werd in 2019 door het tijdschrift Binnenlands Bestuur gekozen tot de ‘beste jonge bestuurder van Nederland’. Maarten mag zich op deze nieuwe plek sterk maken voor onder meer kwetsbare jongeren en daklozen. En waar Paul Blokhuis in de afgelopen periode een veelbelovende start heeft gemaakt met een groot Preventieakkoord, daar mag Maarten ook op dit terrein voortbouwen op het werk van zijn voorganger. Als een van de jongsten - zo niet hét jongste lid - van het aankomende kabinet is Maarten - samen met de dit jaar aangetreden Kamerleden naast mij - een van de nieuwe ChristenUnie-politici die ook de komende periode werk maken van onze christelijk-sociale missie."

"We gaan een nieuw jaar in waarvan ik hartgrondig hoop dat we minder polarisatie zullen hebben en meer gaan omzien naar elkaar", maakt Segers duidelijk. "Na alles van dit zware jaar en voor alles wat nog gaat komen, kijk ik vooral ook omhoog. Onze hulp is van de Heer die hemel en aarde gemaakt heeft en die ons heeft beloofd ons nooit in de steek te zullen laten. In zijn handen leggen we wat gedaan hebben en uit zijn handen ontvangen we wat gaat komen. Op hoop van zegen."

Lees hier de volledige blog van Gert-Jan Segers.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
Carola Schouten, die is ook van het WEF, toch?! :)