cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
corona
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 november 2021 door Redactie

Hoofdredacteur Telegraaf: 'Pers zag Biblebelt, maar niet migranten'

Al wekenlang wijzen media en burgers met de beschuldigende vinger richting de Biblebelt. Zij zijn niet gevaccineerd en daardoor loopt het aantal besmettingen zo hard op, net als de ziekenhuisopnames. Dat niet-westerse migranten oververtegenwoordigd zijn onder de patiënten die met corona in het ziekenhuis worden opgenomen, hoor je echter nauwelijks.

Dat is ook Paul Jansen, hoofdredacteur van De Telegraaf opgevallen, zo schrijf hij in zijn wekelijkse column. ‘In de media was evenwel vooral aandacht voor de Biblebelt. Hoe kan dat? Geven media liever af op autochtone christelijke antivaxxers, dan op die binnen bijvoorbeeld de allochtone moslimgemeenschap?’ Jansen legt vervolgens uit dat ook zijn krant over Staphorst schreef, simpelweg omdat de RIVM-kaart van Nederland daar aanleiding voor gaf.

De hoofdredacteur van de krant schrijft daarna dat de besmettingen op die kaart worden getoond op basis van percentage. Daardoor kleurden steden als Amsterdam en Rotterdam veel lichter dan Staphorst, terwijl ze in absolute aantallen veel meer besmettingen hadden. Bovendien zegt het aantal besmettingen ook niets over ziekenhuisopnames. ‘Door percentage van de bevolking te meten bleven de besmettingen onder migranten aanvankelijk in data onder de radar en sprongen christenen er wel uit, terwijl in de feitelijke ziekenhuisbedden een andere werkelijkheid lag. Misleiding? Nee, maar daardoor vertekende wel het beeld.’

Lees de hele column

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

F
Klopt heel misleidend!!!