cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
rots in de vorm van de ark van Noach in Turkije
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 september 2021 door Redactie

Is dit de ark van Noach? 3D scan laat boot verborgen in berg zien

'Ark-jager' Andrew Jones gelooft dat hij dé ark van Noach heeft gevonden. Op 3D scans is te zien dat een bouwwerk ter grootte van een boot in de berg verborgen is, meldt the U.S. Sun. Onderzoekers denken dat dit de ark van Noach is aan de hand van de vorm, afmetingen en locatie. Zij zamelen geld in voor verder onderzoek. 

Al eeuwen zijn mensen op zoek naar resten van de ark van Noach. Het zou een bewijs vormen voor het Bijbelverhaal zoals omschreven in Genesis, dat zich eeuwen geleden afspeelde. Een rots in de vorm van de ark in het oosten van Turkije trok de aandacht van onderzoeker Jones. "Het is niet wat je verwacht als je de berg ziet of de foto's. Het lijkt gewoon een stuk rots. Je verwacht niet dat er iets verborgen is", aldus Jones. "Maar aan de hand van de scans kan je zien dat het mogelijk is dat dit de ark is. Het lijkt erop dat we te maken hebben met een door mensen gemaakte boot, die overeenkomt met de eigenschappen en afmetingen van de ark zoals omschreven in de Bijbel."

Jones hoopt dat hij toestemming krijgt om opgravingen te doen om te onderzoeken of het voorwerp daadwerkelijk de ark van Noach zou kunnen zijn. Het team van onderzoekers zamelt geld in om het onderzoek verder voort te zetten en mogelijk te beginnen met opgravingen. Ze hebben ongeveer 75.000 euro nodig voor de volgende stappen in het onderzoek.

Voor nu schat Jones de kansen positief in. De locatie is gunstig en de afmetingen komen sterk overeen met de maten uit de Bijbel. Volgens de Bijbel zou de ark afmetingen hebben van 300 el lang, 50 el breed en 30 el hoog. Een el is ongeveer 45 cm, wat betekent dat de ark 135 meter lang bij 22 meter breed bij 13 meter hoog zou moeten zijn.

Bekijk een video van het onderzoek in het artikel van the U.S. Sun.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

K
Heeft Jones ook een idee hoe de Ark zo versteend geraakt kan zijn, na de zondvloed? Alles wat we aan botten en fossielen terug vinden, bestaat bij de gratie van het geconserveerd worden in een zuurstofloze omgeving, waarbij eventueel verstening plaats vindt doordat holtes zich vullen met sediment. Boven op een berg na een vloed die daarna nooit meer heeft plaats gevonden, lijkt me dat nog wel problematisch.