cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Saoedi-Arabië
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 juni 2021 door Open Doors

Rechter bepaalt dat Saoedische christen 66.000 euro moet betalen aan moslimfamilie

Een Saoedische bekeerling is donderdag door de rechter veroordeeld tot een boete van omgerekend 66.000 euro. Zijn familie beschuldigde hem geld te hebben gestolen om Bijbels te kopen. De christen is meteen in hoger beroep gegaan tegen het vonnis.

Adam*, een gelovige met een moslimachtergrond in Saoedi-Arabië, is veroordeeld tot een boete van 300.000 Saudische reaal. Hij krijgt dertig dagen om de boete te betalen, tenzij het hoger beroep wordt ingewilligd.

De rechtszaak begon op basis van valse beschuldigingen van zijn familieleden. Ze zeiden hem te verdenken geld van hen te hebben gestolen om er Bijbels voor te kopen. Hard bewijs voor deze beschuldiging is er niet, alleen het woord van de familie tegen Adam.

Een islamitische zwager had Adam al eerder beschuldigd van diefstal. Dat had te maken met het feit dat A. een schoonzus, tegen de zin van de familie, geholpen had te ontsnappen uit Saoedi-Arabië. De vrouw werd vanwege haar bekering tot het christendom mishandeld.

Adam is volgens mensen die dicht bij hem staan ​​opgelucht dat hij de termijn van ruim vier weken heeft. Dat geeft hem de tijd om voor zijn gezin te zorgen. De angst was dat hij (opnieuw) tot een gevangenisstraf zou worden veroordeeld; hij heeft al verschillende gevangenisstraffen uitgezeten en onderging daarbij ook geseling.

Christenen hebben het zwaar op het Arabische schiereiland. Open Doors schat het aantal christenen in Saudi-Arabië op zo’n 1,2 miljoen. Het grootste deel van hen is arbeidsmigrant, die tijdelijk in het olierijke land werken. Deze buitenlandse christenen moeten zich houden aan strenge regels. Saudi-Arabië staat op de 14e plaats van de Ranglijst Christenvervolging, de lijst van vijftig landen waar christenen het zwaarst vervolgd worden.


Christenvervolging
- In deze 7 landen die deelnemen aan het WK voetbal worden christenen vervolgd
- 150 Nederlandse kerken kleuren bloedrood: SGP en CU willen meer aandacht voor christenvervolging
- Christelijke studente (25) gelyncht en in brand gestoken door moslims: "Ze smeekte om genade en riep om hulp"
- Gideon kreeg zevenhonderd stokslagen: "Ik kreeg alleen medicijnen als ik mijn geloof zou ontkennen"
- Criminele bende ontvoert zestig kerkgangers in Nigeria
Meer over Christenvervolging »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

T
Dit soort berichten stellen ons in staat om ons direct in gebed tot God te wenden. Laat je ook inspireren tot voorbede voor deze Arabische christen.