cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Afrikaanse christen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

14 januari 2021 door Redactie

Radicale moslims doden voormalig imam in Oeganda na bekering tot christendom

Radicale moslims in Oeganda hebben hun voormalige imam vermoord. Yusuf Kintu (41) werd een week na zijn bekering tot het christendom doodgeslagen. Voorganger Andrew Nyanma sprak met International Christian Concern (ICC) over de bekering en dood van Kintu. "Hij gaf me de tijd om uit te leggen waarom Christus de enige weg tot de Vader is", aldus de voorganger.

Kintu woonde dichtbij de moskee waar hij imam was. Na zijn bekering verliet zijn vrouw hem met zijn twee jongste kinderen, de twee oudste kinderen (19 en 16) bleven achter bij de nieuwgeboren christen. Toen moslims hoorden van de bekering van de imam, zochten ze de man op en werd hij zwaar in elkaar geslagen. Kintu overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Nyanma en Kintu hadden al een tijdje contact met elkaar. Eind november bekeerde de imam zich tot het christendom. "We hadden al een paar keer met elkaar gesproken, waaronder over het geloof. Hij was een briljante moslimse imam, maar had ook respect voor andere religies. Op deze dag [30 november 2020], was hij kalm en ontvankelijk. Hij gaf me de tijd om uit te leggen waarom Christus de enige weg tot de Vader is. Hij beleed zijn zonde, bekeerde zich en wijde zich toe aan het volgen van Christus", vertelt de voorganger over de bekering van de imam.

"Volgens verschillende getuigen was de lokale moslimgemeenschap woedend over de bekering van de imam. Yusuf werd in elkaar geslagen en bewusteloos achtergelaten. Zijn oudere zoon en dochter konden hem niet meteen helpen, waardoor hij pas na een dag naar het ziekenhuis werd gebracht toen voorganger Andrew bij hem op bezoek kwam en hem naar het ziekenhuis bracht", vertelt een partner van ICC uit Oeganda.

Oeganda is een overwegend christelijk land en kent over het algemeen weinig christenvervolging. Wanneer een moslim zich bekeert tot het christendom wordt dit gezien als een schande voor de hele familie en gemeenschap. Yusuf is een van de vele slachtoffers van geweld na bekering. ICC roept op tot gebed voor het opsporen van de moordenaars.


Christenvervolging
- In deze 7 landen die deelnemen aan het WK voetbal worden christenen vervolgd
- 150 Nederlandse kerken kleuren bloedrood: SGP en CU willen meer aandacht voor christenvervolging
- Christelijke studente (25) gelyncht en in brand gestoken door moslims: "Ze smeekte om genade en riep om hulp"
- Gideon kreeg zevenhonderd stokslagen: "Ik kreeg alleen medicijnen als ik mijn geloof zou ontkennen"
- Criminele bende ontvoert zestig kerkgangers in Nigeria
Meer over Christenvervolging »

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen