cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
jihad afrika christenvervolging
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 november 2020 door Redactie

Voorganger wil wereld wakker schudden met boek over genocide op Afrikaanse christenen

Het boek 'The Next Jihad' omschrijft de realiteit van christenvervolging en genocide op christenen in Afrika. De Christian Post sprak met schrijver en voorganger Johnnie Moore over het boek dat hij schreef met rabbijn Abraham Cooper. "We willen mensen helpen het probleem genoeg te begrijpen om er iets aan te doen", aldus Moore.

Er is een constante toename van geweld tegen en vervolging van christenen in Afrika. Het continent telt verschillende radicale moslimgroeperingen die door landen als Nigeria, Mali, Burkina Faso en Niger verspreid zijn. Moslimterroristen branden dorpen plat, moorden de voornamelijk christelijke bevolking uit en kidnappen vrouwen en kinderen.

"Rabbijn Cooper nam het initiatief om een reis te maken in Afrika en over de problematiek te schrijven. Samen schijnen we een licht op de situatie daar", vertelt de voorganger over het ontstaan van het boek. De beelden en vervolging in Afrika deden hem denken aan de eerdere christenvervolging en terreur door IS in Irak.

"De volgende jihad is nu gaande, en niet alleen in Nigeria. De landen rondom Nigeria kampen met dezelfde terreur. Het is een escalerend probleem." Om het probleem aan te kaarten schreven de rabbijn en de voorganger het boek. Zij hopen dat het boek de ogen van christenen wereldwijd zal openen en hen zal aansporen in actie te komen.


Christenvervolging
- In deze 7 landen die deelnemen aan het WK voetbal worden christenen vervolgd
- 150 Nederlandse kerken kleuren bloedrood: SGP en CU willen meer aandacht voor christenvervolging
- Christelijke studente (25) gelyncht en in brand gestoken door moslims: "Ze smeekte om genade en riep om hulp"
- Gideon kreeg zevenhonderd stokslagen: "Ik kreeg alleen medicijnen als ik mijn geloof zou ontkennen"
- Criminele bende ontvoert zestig kerkgangers in Nigeria
Meer over Christenvervolging »

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen