cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Farid Azarkan
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 november 2020 door Redactie

Christelijke Kamerleden boos op Azarkan: "Dit is ziek"

"Als u nu wil praten over een mogelijke blasfemiewet, zegt u: die moordenaar in Frankrijk had een punt. Dan zakt u door de ondergrens", aldus ChristenUnie-voorman Gert-Jan Segers donderdag in een Kamerdebat tegenover DENK-fractievoorzitter Farid Azarkan over de vrijheid van meningsuiting en de recente aanslagen in Frankrijk en Oostenrijk.

Ook andere Kamerleden waren boos op Azarkan. Hij toont begrip voor moslimorganisaties die in een petitie pleitten voor een verbod op godslastering, kort nadat in Frankrijk een leraar werd onthoofd omdat hij in de klas een cartoon van de profeet Mohammed had besproken. "Ik begrijp niet dat daar zoveel kritiek op is, los van de timing", zegt Azarkan daarover.

Maar volgens veel Kamerleden is juist die timing zo cruciaal. "Er is een leraar onthoofd. Dan een discussie voeren over godslastering, is ziek", briest CDA-Kamerlid Madeleine van Toorenburg. Volgens SGP-voorman Kees van der Staaij zegt dat de context waarin de petitie werd gestart juist de essentie is. "Dat je dat op allerlei mogelijke momenten mag doen, maar dat je dat niet moet doen na een aanslag waarbij je eigenlijk op die manier doet alsof we, onder druk van terreur, eens een goed gesprek moeten hebben hoe we met elkaar om moeten gaan", zegt hij.


Politiek
- Coronadebat: ChristenUnie steunt nieuwe maatregelen, SGP blijft zeer kritisch
- Achterban ChristenUnie vindt dat 'klimaat' hoogste prioriteit moet krijgen bij onderhandelingen
- Waarom voor de ChristenUnie een spannende tijd aanbreekt - CIP Podcast
- Kees van der Staaij messcherp tijdens formatiedebat: "Dit is toch gewoon poppenkast?"
- Historisch moment voor SGP in strijd voor éénverdieners: 'Prachtige mijlpaal'
Meer over Politiek »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

P
Typisch voorbeeld van cultuur verschil waarbij het niet meevalt om te accepteren je aan te passen vanuit je eigen cultuur.