cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
christenvervolging noord-korea
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 november 2020 door Nienke Alblas

Vreselijke details christenvervolging Noord-Korea: "Misdaden doen denken aan Auschwitz"

Uit een onderzoek naar christenvervolging in Noord-Korea zijn schokkende resultaten gekomen. Il-Iyong Ju, die meewerkte aan het onderzoek, trekt zelfs een vergelijking met de Holocaust: "De misdaden van de officieren uit Noord-Korea doen denken aan de praktijken in Auschwitz", aldus Ju. De Christian Post zet de belangrijkste zaken uit het onderzoek naar vervolging van christenen in Noord-Korea van 3 tot 80 jaar oud op een rijtje. Het onderzoek brengt schrikbarende praktijken aan het licht zoals gedwongen abortussen en moord op pasgeboren baby's.

Mensenrechtenadvocaat Il-Iyong Ju werkte mee aan het onderzoek. Hij vindt het belangrijk om de verhalen van vervolgde christenen te delen en mensen bewust te maken van wat er gebeurd in zijn vaderland. Het herinneren en delen van de gruweldaden is het minste wat we als 'mensheid collectief kunnen doen'. "We mogen de getuigenissen van overlevenden uit Noord-Korea niet vergeten. Dit is het minste dat wij, de vrije Noord-Koreanen, en u, de lezer die in vrijheid geboren is, kunnen doen. We hebben vrijheid. De Noord-Koreaanse mensen niet", aldus Ju.

Christen zijn is in Noord-Korea niet zonder gevolgen. Het delen van het evangelie is strafbaar en moeten gelovigen in sommige gevallen met de dood bekopen. Christenen worden publiekelijk geëxecuteerd op lugubere manieren. Het praktiseren van het christelijk geloof wordt daarnaast bestraft met gevangenisstraffen, boetes en plaatsing in een 'heropvoedingskamp'.

In de heropvoedingskampen ondergaan christenen zware straffen. In het onderzoek worden verschillende manieren van mishandeling in de kampen genoemd zoals wurging, verhongering, vergiftiging, het onthouden van slaap en fysieke mishandeling. "Mannen werden als honden geslagen, ook in hun cellen. Ze schreeuwden het uit van de pijn", vertelt een vrouwelijk voormalig gevangene. "Ondanks dat vrouwen minder werden geslagen, werd ook ik meermaals tot bloedens toe geslagen. Ik werd zo hard in mijn gezicht geslagen dat mijn huid openscheurde. Ik huilde van de pijn, waarop zij mij opnieuw sloegen omdat ik huilde." 

In sommige gevallen vindt er seksueel misbruik plaats. Wanneer een vrouw zwanger raakt door verkrachting, moet zij gedwongen een abortus ondergaan. "Moeders van geaborteerde kinderen worden gedwongen de dag na de abortus weer zwaar werk te verrichten, zonder medicijnen of rust", aldus het onderzoek. Wanneer een christelijke vrouw bevalt van een kindje bestaat de kans dat officieren het kindje wegnemen bij de moeder. De pasgeboren baby's worden vermoord, waardoor moeders radeloos achterblijven volgens het onderzoek.


Christenvervolging
- Christelijke studente (25) gelyncht en in brand gestoken door moslims: "Ze smeekte om genade en riep om hulp"
- Gideon kreeg zevenhonderd stokslagen: "Ik kreeg alleen medicijnen als ik mijn geloof zou ontkennen"
- Criminele bende ontvoert zestig kerkgangers in Nigeria
- Hindoe-nationalisten blijven christenen in India aanvallen
- Indiase christenen aangevallen tijdens kerkdienst door 200 radicale hindoes
Meer over Christenvervolging »

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

N
Lieve zusters en broeders laten wij volhardend bidden voor vervolgde christenen. Zelf ben ik ex moslima, het is verdrietig om dit te lezen. Zelfs hier in Nederland en België worden ook ex moslims vervolgd. De tijd van satan is gekomen. Heere Jezus Christus is het LICHT in de duisternis. Wij zijn meer dan overwinnaars. HIJ overwon de dood. Amen Hallelujah.

Gods Rijke Zegen toegewenst