cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
jezus
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 juli 2020 door Redactie

CitizenGo start petitie tegen Bol.com vanwege stripboek over Jezus

Eind vorig jaar ontstond er de nodige ophef nadat supermarkt Dirk van den Broek in haar maandelijkse tijdschrift besloot om het stripboek ‘Jezus Christus was een meisje’ te promoten. Na stevige kritiek en een petitie van CitizenGo werd de actie waarmee het stripboek gewonnen kon worden online gehaald. Diezelfde organisatie meldt nu dat Bol.com het stripboek verkoopt.

CitizenGo roept op tot actie. Ze vinden het vooral verwonderlijk dat hetzelfde Bol.com recent nog honderden ‘omstreden boeken’ uit de verkoop heeft gehaald, maar dat dit boek daar blijkbaar niet bij hoort. ‘Wij roepen Bol.com daarom op met een petitie, om óók dit vreselijk godlasterlijke stripboek uit de handel te halen!’ De organisatie vraagt zich af waarom er wel antisemitische boeken uit de verkoop worden gehaald maar niet een anti-christelijk boek als dit.

Nadat CitizenGo besloot om een petitie op touw te zetten, kregen ondertekenaars in eerste instantie een reactie van Bol.com waarin ze stelden dat de strip uit de verkoop was gehaald. Nu blijkt dat dit een voorlopige en geen definitieve beslissing is geweest. ‘De laatste berichten stellen dat het hoofdkantoor voorlopig heeft besloten om het stripboek niet uit het assortiment te weren’, aldus de organisatie die iedereen oproept om te tekenen.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

J
Tja... Charlie Hebdo maakte een satire over een nep-profeet, dat hebben ze geweten... Gelukkig voor Bol.com en de striptekenaar leerde Christus ons zelfs onze vijanden lief te hebben, maar mooi dat via CitizenGo we er in ieder geval tegen in kunnen gaan.