cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
chinees jongetje bid
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 maart 2020 door Redactie

Christelijke moeder in China aangeklaagd voor het geven van thuisonderwijs

Christelijke ouders in China mogen geen thuisonderwijs geven aan hun kinderen. Moeder Fan Ruzhen is aangeklaagd voor het zelfstandig lesgeven van haar kind, meldt de Christian Post. "Christelijk thuisonderwijs is een rechtmatig alternatief voor het gewone onderwijs", zegt advocaat van Ruzhen.

Deze maand werd er in China een nieuwe wet voor landelijke leerplicht aangenomen die stelt dat kinderen moeten deelnemen aan regulier onderwijs. Wanneer ouders hun kinderen hiervan onthouden is dit strafbaar. Ondertussen wordt er naar het getuigenis van een andere christelijke moeder in het reguliere onderwijs van China onderwezen dat het christendom een 'kwaadaardige sekte' is. Volgens de Christian Post kozen de afgelopen jaren steeds meer ouders voor thuisonderwijs, omdat zij het niet eens zijn met de in hun ogen strenge manier van lesgeven op reguliere scholen van de Chinese Communistische Partij. De regering weerhoudt ouders van het geven van thuisonderwijs met de nieuwe wetgeving.

Fan Ruzhen moest in december ook voor de rechter verschijnen. Ze verdedigde het recht om haar kind zelf les te geven. De rechter gaf aan dat de moeder inderdaad haar kind zelf les mocht geven. De regering was het hier echter niet mee eens. Na het aanscherpen van de wet, moest Fan opnieuw voor de rechter verschijnen.

Door christenvervolging komen christenen in China vooral in het geheim samen. Het land telt naar schatting van Open Doors bijna honderd miljoen christenen. De communistische regering vervolgt de gelovigen. China staat dan ook op plaats 23 op de Ranglijst Christenvervolging van Open Doors.


Christenvervolging
- Christelijke studente (25) gelyncht en in brand gestoken door moslims: "Ze smeekte om genade en riep om hulp"
- Gideon kreeg zevenhonderd stokslagen: "Ik kreeg alleen medicijnen als ik mijn geloof zou ontkennen"
- Criminele bende ontvoert zestig kerkgangers in Nigeria
- Hindoe-nationalisten blijven christenen in India aanvallen
- Indiase christenen aangevallen tijdens kerkdienst door 200 radicale hindoes
Meer over Christenvervolging »

Lees het volledige artikel

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen