cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
moslim
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

25 oktober 2019 door Patrick Simons

Opnieuw Bijbelvertaler in Kameroen op gruwelijke wijze vermoord door moslims

Opnieuw is er in Kameroen een Bijbelvertaler afgeslacht door extremistische moslims. En weer zijn islamitische Fulani-herders de daders. Benjamin Tem werd in zijn eigen huis vermoord.

Dat meldt Efi Tembon, een activist uit het land aan Christian Post. De moord vond op een zondagnacht plaats. Tem werkt al jaren aan het vertalen van de Bijbel in verschillende talen. Zo ronde hij in 2016 een project af waarbij hij het volledige Nieuwe Testament in de Aghem taal vertaalde. Hij was 48 jaar en laat vijf kinderen achter. Hoewel de verantwoordelijkheid nog niet is opgeëist, vertellen lokale mensen dat Fulani-heders ervoor verantwoordelijk zijn. Hij werd gemarteld en vervolgens sneden ze hem de keel door.

Deze verschrikkelijke gebeurtenis past binnen het islamtische geweld dat zich meer en meer in Afrika openbaart. Ook in Kameroen kreeg men er al eerder mee te maken. In augustus werd er namelijk ook al een bijbelvertaler door extremistische moslims afgeslacht. Angus Abraham Fung werd midden in de nacht samen met andere christenen uit zijn huis gesleurd en vermoord.


Christenvervolging
- In deze 7 landen die deelnemen aan het WK voetbal worden christenen vervolgd
- 150 Nederlandse kerken kleuren bloedrood: SGP en CU willen meer aandacht voor christenvervolging
- Christelijke studente (25) gelyncht en in brand gestoken door moslims: "Ze smeekte om genade en riep om hulp"
- Gideon kreeg zevenhonderd stokslagen: "Ik kreeg alleen medicijnen als ik mijn geloof zou ontkennen"
- Criminele bende ontvoert zestig kerkgangers in Nigeria
Meer over Christenvervolging »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Ook deze gruwelijke moord is weer een aanklacht tegen de islam. Het is zo dat de islam met sharia het vermoorden van christenen en ongelovigen legitimeert. Het is een opdracht in de Koran, vandaar is de islam medeverantwoordelijk.

De Allah van de islam kent de Tien geboden niet.

God lief hebben en Je naaste liefhebben als jezelf, dat kent de islam niet. Vandaar heerst er een totaal andere geest. Jezus leert liefde voor je naaste en zelfs voor je vijand.

Jesus is the answer! https://www.youtube.com/watch?v=7uZJiHb2ENU