cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ds. Arie van der Veer
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

04 september 2019 door Lukas ten Napel

Ds. Arie van der Veer over de kracht van Jezus: “Wat Jezus als mens kon, kan jij ook!”

Hoe kan het dat Jezus mens werd en toch over bijzondere krachten beschikte? Die vraag behandelt ds. Arie van der Veer in deze korte video.

Van der Veer leest een stukje uit Handelingen; een toespraak van Petrus voor de Romein Cornelius. Hij vertelt daar over Jezus: “U weet toch wat er in heel het Joodse land is gebeurd? Hoe het begon in Galilea en hoe God na de doop, waartoe Hij Johannes opriep, Jezus met de Heilige Geest heeft gezalfd en met kracht heeft bekleed.”

“Voor mij is het grootste geheim van Jezus dat Hij heel vrijwillig alle dingen die met zijn Godheid te maken hadden heeft afgelegd. Als je vroeg: “Wat zal er gebeuren?” Dan zei Hij: “Dat weet Mijn Vader”.

“Maar hoe kon Jezus dan genezen? Hoe kon Hij dan duivels uitwerpen? Daaruit blijkt toch dat Hij iets bijzonders was? “Laat me dit vertellen; wat Jezus kon, kan jij ook! Jezus heeft die kracht namelijk gekregen. Toen Hij gedoopt werd, daalde de Heilige Geest neer in de gedaante van een duif. Daarna lees je telkens: “Hij ging heen in de kracht van de Heilige Geest.”

Luister naar de korte meditatie in de video.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Jezus kon het zelf doen, maar dan had Hij gezondigd. Zonder Zijn Vader kon Hij niets. Hij zag het Zijn Vader doen en dan deed de Heilige Geest het in Hem.

Wij kunnen het zelf ook doen. Maar dan is het in de kracht van de ziel en dus een handelen van onze oude mens, dus occult. Het is alleen zuiver als de Heilige Geest het doet in ons.

Ik plaats dit niet om spijkers te zoeken op laag water. Alleen om het scherp neer te zetten.