cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

11 juni 2019 door Jeffrey Schipper

Buddysysteem moet vrouwen beschermen tegen 'anti-abortusdemonstranten'

Vrouwen worden nog steeds aangesproken bij abortusklinieken. Het Humanistisch Verbond en De Bovengrondse komen met een eigen plan: een buddysysteem voor vrouwen. Dit meldt EenVandaag.

Eerder dit jaar meldden abortusklinieken dat ze steeds vaker hinder hadden van 'anti-abortusactivisten' voor hun deur. Vrouwen die zich voor een abortus meldden zouden zich geïntimideerd voelen door de demonstraties van bijvoorbeeld Schreeuw om Leven. Zelf stelt Schreeuw om Leven dat van intimidatie of hinder geen sprake is. "Onze medewerkers bij de abortuscentra attenderen vrouwen op een respectvolle en liefdevolle wijze op alternatieven voor een abortus."

Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid pleitte eerder dit jaar voor bufferzones bij de klinieken, zodat de activisten op afstand gehouden kunnen worden. Het Humanistisch Verbond en De Bovengrondse vinden het te lang duren en komen daarom met een eigen plan: een buddysysteem voor vrouwen zodat ze niet alleen langs de demonstranten moeten lopen. 

Inmiddels hebben zich al bijna 3000 buddy's aangemeld, onder wie Suzanne (foto). Zelf heeft ze geen abortus ondergaan, maar het is volgens haar belangrijk dat vrouwen wel die keuze hebben. Het is nog niet bekend wanneer de eerste buddy's worden ingezet en hoe het systeem precies gaat werken. De abortusklinieken hebben al laten weten blij te zijn met het idee.

Bekijk het videofragment van EenVandaag:

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

G
We leven in een vrij land, en ja, dan is abortus een bij wet vastgelegde keuzemogelijkheid. Het valse van de abortusbeweging is, dat zij geen evenwichtige voorlichting geven en zeker geen gesprekken met prolife-hulpverleners in hun klinieken aanbieden. Vandaar dat er demonstraties op straat zijn en ze zich in het nauw gedreven voelen. Laten we God danken dat in het kabinet abortus geen gelopen race is, en bidden dat God de ogen opent van een ieder die wil besluiten een kindje, hoe ongevormd nog, het leven te benemen; *