cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Wierd Duk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

29 april 2019 door Patrick Simons

Telegraaf-journalist vindt lauwe reacties op aanslagen Sri Lanka opmerkelijk

Na de aanslagen in Sri Lanka werd er divers gereageerd in Nederland. Telegraaf-journalist Wierd Duk vond het vooral opvallend dat er totaal anders gereageerd werd dan na de aanslag in Christchurch, zo vertelt hij in zijn wekelijkse podcast.

“Wat je ziet in de reacties was heel opvallend en merkwaardig. Deze aanslag komt niet heel lang na Christchurch. Daar werd heel heftig op gereageerd en er werd een appèl gedaan op blanke mensen om deze aanslag op moslims ernstig te veroordelen, mee te lopen in protestmarsen en afstand ervan te nemen ook al heb je er niets mee te maken. Die hele aanslag van die gek daar werd geframed als bijna een collectieve aanslag van de blanke rechtse mannen op de islamitische gemeenschap.”

“In dit geval, waar het een gerichte aanslag op christenen was, bleek het voor heel veel mensen opeens moeilijk om te zeggen dat de slachtoffers christenen waren. Vervolgens zie je in de reactie uiteindelijk ook veel minder de ophef en ook veel minder het morele appél, in dit geval aan de moslimgemeenschap, dit wordt in jullie naam en vanuit de naam van jullie gemeenschap gepleegd. Dus misschien moeten jullie daar ook iets over zeggen. Net zoals van blanke rechtse mensen wordt verwacht dat ze iets zeggen van die gek daar in Nieuw-Zeeland.”

Er wordt volgens Duk dan ook overduidelijk met twee maten gemeten. “Het probleem daarbij is dat mensen die sowieso al geneigd zijn om in complotten en samenzweringen te geloven hierdoor worden bevestigd in hun wantrouwen ten opzichte van wat zij zien als de gevestigde orde. Ik moet ook heel eerlijk zeggen dat het wel heel opvallend is.”


Aanslagen Sri Lanka
- Dominee Prosman en Bart Jan Spruyt hekelen reacties op aanslagen Sri Lanka
- Sri Lanka: Minuten voordat de bom afging vroeg de zondagschoolleidster of de kinderen bereid waren te sterven voor Christus
- Zelfmoordterrorist Sri Lanka vergiste zich: Sionskerk werd nieuw doelwit
- Aanslagen Sri Lanka: Ramash redde dankzij zijn heldendaad honderden kerkgangers
- Wat iedere christen moet weten over de gruwelijke aanslagen in Sri Lanka - CIP Podcast
Meer over Aanslagen Sri Lanka »

Luister hier de hele podcast

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

De islam is geliefd in Nederland, politici springen meteen in de Twitter als er iets zieligs is met Mohammedanen.Christenen? Nee die niet. De weggeefziekte is hardnekkig in Nederland, we zijn vergeten wat het heeft gekost om ons te bevrijden van de bezetter. Islam is zo'n bezetter!