cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
transgender
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 juli 2018 door Dirk van Genderen | The Daily Mail

Christelijke dokter ontslagen omdat hij niet wil voldoen aan gender-eisen

De Britse, christelijke dokter David Mackereth is ontslagen omdat hij weigert aan de nieuwste gender-eisen te voldoen. Hij gelooft dat God een man als man heeft geschapen en een vrouw als vrouw. Als een man aangeeft zich vrouw te voelen, weigert hij op formulieren in te vullen dat hij een vrouw is. "Of iemand man of vrouw is, is biologisch en genetisch bepaald," stelt Mackereth in The Daily Mail.

Dr. Mackereth werkt als 26 jaar in de medische wereld, vele jaren op de afdeling spoedeisende hulp in ziekenhuizen. Sinds kort had hij een nieuwe baan, als medisch beoordelaar voor het ministerie van Werk en Pensioenen. Bij de beoordeling moest hij op de formulieren ook het geslacht invullen van de patiënten die hij moest beoordelen.

"De vrijheid van geloven, de vrijheid van meningsuiting staat op het spel."

Mackereth was zich er terdege van bewust dat zijn weigering om mee te gaan in de nieuwe genderideologie zou kunnen leiden tot een einde aan zijn medische carrière. "Eerst was ik bang, omdat ik vrijwel zeker nooit meer een andere baan kan krijgen bij de overheid. Maar nu ben ik opgelucht, omdat ik ervoor uit ben gekomen dat ik christen ben, dat ik in God geloof. De vrijheid van geloven, de vrijheid van meningsuiting staat op het spel."

Dreiging dictatoriale staat
De arts geeft aan dat hij veel om transgenders geeft. "Dat is het punt niet, het gaat erom dat we moeten kunnen zeggen wat ons geloof, onze overtuiging is. Anders verandert onze samenleving in een dictatoriale staat, waarin ons wordt voorgeschreven wat we moeten vinden, denken en geloven."

Mackereth woont in Dudley, West Midlands. Hij is getrouwd, heeft vier volwassen kinderen en verbouwt graag tomaten in zijn tuin. Hij is zeer op zijn hoede, omdat hij weet dat er velen zijn die hem haten vanwege zijn opvattingen.
Volgens hem heerst er onder medici een sfeer van angst vanwege nieuwe genderprotocollen. Hij noemt een voorbeeld: "Veel collega’s spreken niet meer over zwangere vrouwen, maar over zwangere mensen, om antireacties van transgenders te voorkomen."

"Veel collega’s spreken niet meer over zwangere vrouwen, maar over zwangere mensen, om antireacties van transgenders te voorkomen."

Wereldwijde krachten aan het werk
Tijdens zijn studie aan de universiteit kwam David mede dankzij een gelovige medestudent tot geloof in de Heere Jezus. Hij verwijst naar Genesis 1:27 – ‘En God schiep de mens naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem; mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen.’

Hij is ervan overtuigd dat sinds het homohuwelijk in 2014 werd gelegaliseerd in Engeland, de aandacht werd verlegd naar de volgende gender-gerelateerde kwestie. "Transgenderzaken werden Britse waarden. Als je een zesjarige jongen vertelt dat hij ook een meisje kan worden als hij dat wil, dan raakt zo’n jongetje daar toch door in de war…
Er zijn wereldwijde krachten aan het werk die alle geslachtsverschillen willen uitwissen. Als we geen geslacht meer hebben, worden we allemaal hetzelfde."

En hoe zit het met iemand die ervan overtuigd is in een verkeerd lichaam te wonen. "Ik zou eerst eens uitgebreid met zo iemand willen praten. Ik ben ervan overtuigd dat veel mensen door de berichtgeving in de media in de war worden gebracht. In heel mijn carrière ben ik maar één persoon tegengekomen bij wie ik wist dat ze transgender was. Die heb ik ook behandeld, maar transgenderisme is heel zeldzaam."

Dit bericht verscheen via The Daily Mail in de nieuwsbrief van Dirk van Genderen.

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Het is een schande dat het Britse ministerie van Werk en Pensioenen deze interne richtlijnen heeft geformuleerd, hieraan zie je dat het verdorven denken bezit neemt van de overheid.