cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

11 maart 2016 door Dick van den Bos

"Veel mensen ken je een jaar later niet meer terug"

Hillsong Amsterdam groeide van een connectgroep tot – zeven jaar later - een kerk van 1.400 bezoekers per zondag. Het grootste deel van de leden komt van buiten de kerk. Lead pastor Richard van der Kolk: “Het is overweldigend wat God doet. Mensen voelen de liefde van Jezus en geven hun leven aan Hem.”

Leiders van Hillsong Amsterdam hebben een WhatsApp-groep om elkaar te bemoedigen. Hier komt elke week een overvloed aan getuigenissen voorbij. Van der Kolk laat het zien: “Hier een jongen die vroeger vijandig was tegenover de kerk. Hij gaf enkele tijd geleden zijn leven aan Jezus. Vervolgens nam hij twee vrienden mee. Zij genoten van de dienst en gaven ook hun leven aan Christus.” Ook komen er getuigenissen voorbij van mensen die hun onzekerheid kwijt geraakt waren. “Er zijn honderden van dit soort verhalen.”

Uitgezonden naar Nederland

Van der Kolk vertelt hoe hij uitgezonden werd naar Nederland. “Ik ben opgegroeid in Australië, in een Nederlands gezin. Op mijn zevenentwintigste vertrok ik naar London en daar kwam ik met Hillsong London in contact.” In die kerk kreeg Van der Kolk verschillende functies. Hoofdzakelijk in pastoraat en leiderschap. “Het was grappig want mijn vrouw komt uit Amerika en toen we in Hillsong London zaten, zeiden we tegen elkaar: ‘Zou het niet grappig zijn als onze pastors ons uitzenden naar Amsterdam?’”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen