cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

27 augustus 2015 door Jeffrey Schipper

Presentatie De Nieuwe Psalmberijming op 7 november

Stichting Dicht Bij de Bijbel presenteert zaterdag 7 november een eerste bundel met dertig nieuwe berijmingen van bekende psalmen. De presentatie vindt plaats in de Ebenhaëzerkerk te Apeldoorn en begint om 20.00 uur.

Tijdens de tijdens de avond wordt het werk van De Nieuwe Psalmberijming in diverse muziekstijlen ten gehore gebracht. Muzikale medewerking verleent het combo van De Nieuwe Psalmberijming en de TUA-cantorij onder leiding van Wouter Beinema. Ook is er veel ruimte voor samenzang uit De Nieuwe Psalmberijming. Arjan Versluis en Chiel Jan van Hofwegen bespelen het orgel en de piano.

De Nieuwe Psalmberijming is een initiatief van de stichting Dicht bij de Bijbel. Deze stichting wil de inhoud van de Bijbel op een aansprekende manier toegankelijk maken door eigentijdse Schriftberijmingen te verspreiden.  In de loop van 2014 is de stichting gestart met De Nieuwe Psalmberijming. Inmiddels zijn er circa 60 psalmen afgerond, die op de website van de stichting te vinden zijn.


CIP.nl sprak eerder met Jan Pieter Kuyper over de het werk van Stichting Dicht Bij de Bijbel: "Ook de psalmdichters schreven in eigentijdse taal"

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen