cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

31 mei 2013 door Redactie

"Ik dacht dat God niet van mij hield"

"Ik ben ontzettend gepest vanwege mijn uiterlijk. Vanaf de basisschool, tot nadat ik mijn examen had gehaald  op de middelbare school werd ik gepest. Het had veel impact op mijn leven. Het was een ramp. Vaak durfde ik niet naar school omdat ik dan de pesters zou tegenkomen. Ze scholden mij de huid vol. Ik had geen vrienden. Het werd zelfs zo erg dat ik mezelf van kant wilde maken." Aan het woord is Silvana Schasfoort. Ze werd jarenlang gepest, maar vond in die situatie de onvoorwaardelijke liefde van God. “Omdat ik gepest werd, dacht ik dat God ook niet mij hield.” 

Silvana schreef haar verhaal en de lessen die ze de afgelopen jaren leerde op in het boek  ‘de zoektocht naar Gods onvoorwaardelijke liefde.’ Toen ze werd gepest, groeide ze op in een christelijk gezin. Desondanks vond ze weinig echte troost bij God . “Ik begon dagboeken te schrijven waarin ik het uitriep naar God en waarin ik mijn frustraties op papier zette. Vaak vroeg ik me af waarom God mij niet hielp. Al vond ik wel vaak troost in christelijke muziek. Maar dat was een troost die tijdelijk was.  Ik had namelijk te veel pijn en verdriet waardoor ik me afsloot van God. Ik vroeg me af of God wel echt van mij hield en Hij mij wel leuk vond. En of Hij mij niet net zo veroordeelde als de mensen op school.” 

De situatie van Silvana veranderde nadat haar moeder naar een gebedsconferentie ging. “Toen ze thuis kwam was ze zo veranderd. Haar problemen na een herseninfarct waren over en ze was ontzettend blij. Dat gaf mij een sprankje hoop. Ik dacht: ‘Als God mijn moeder zo kan veranderen, dan kan Hij mij ook veranderen.’ Om die reden besloot ik als het ware een akkoordje te sluiten met God.  Ik zei: ‘God, ik ga ook naar zo’n conferentie. U moet me dan echt veranderen en me vreugde geven. Anders maak ik mezelf van kant.’ Dat was de deal.” Zo gezegd, zo gedaan. Silvana ging daarop naar de conferentie. Het was een bijzondere ervaring. “Er werd namelijk enorm veel over de liefde van God gesproken. Ik hoorde dat God van je houdt en dat je waardevol bent. Daardoor brak ik inwendig want ik voelde dat helemaal niet. Ik dacht: ‘Ik wil ook dat Hij van mij houdt!’ Toen ben ik huilend weggerend en vond ik hulp bij iemand die daar aanwezig was. Toen begon mijn leven te veranderen. Ik werd daar geïntroduceerd met de boodschap van Hooglied. Sinds die conferentie leerde ik te aanvaarden dat God van mij houdt. Dat Hij als een Bruidegom op mij wacht en mij ziet staan, ook als anderen mij niet zien staan. Dat was het begin van een zoektocht wat mijn leven zou veranderen." 

“Hoe je ook wordt behandeld, of wat voor zonden je ook hebt gedaan, God staat voor ons klaar met open armen. Er is geen pijn die Hij niet kan genezen, geen zonde die Hij niet kan vergeven. Niets is voor Hem te gek. Daar houd ik mij aan vast,” vertelt Silvana over haar ontdekkingen van Gods liefde. “God is als een Bruidegom die reikhalzend naar Zijn Bruid uitkijkt en naar haar verlangt. Die boodschap heeft mijn leven op de kop gezet en een nieuwe perspectief gegeven.” 

In de periode nadat Silvana God ontmoette werd ze nog wel gepest. “Maar ik kon er opeens wel omgaan, al had ik ook mijn mindere momenten. Toch was het echt zo dat ik na het pesten niet compleet uit het veld was geslagen. Iets wat daarvoor wel zo was. Ik kon met het pesten omgaan en kon het bij God brengen. Wanneer ik gepest werd zei ik vaak tegen God: ‘U vindt mij waardevol, U hebt mij lief.’ Daardoor kon ik het stof van mijn voeten vegen. Zo heeft Gods onvoorwaardelijke liefde mij veranderd.”

Wilt u Silvana persoonlijk een berichtje sturen? Mail dan silvana.schasfoort@hotmail.com. Haar boek kunt u ook via dit e-mailadres bestellen.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen