cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 februari 2012 door Redactie

"Zorg dat je naam in het boek van het Lam blijft"

"Veel mensen kijken alleen naar Jezus’ eerste komst als Redder en denken vervolgens dat ze Jezus kennen. De Bijbel spreekt echter over zijn wederkomst als Rechter. Dat is dezelfde Jezus. De eerste keer kwam Hij om ons te redden, de tweede keer komt hij om te oordelen. Dat is de hele waarheid over Jezus. Om deze reden negeren veel christenen het boek Openbaring. Daar staat dat mensen zich zullen verstoppen en tot de bergen zullen roepen: ‘Val op ons!’ Men wil zich tegen die tijd verbergen voor het aangezicht van Jezus." Dat schrijft David Pawson in zijn boek 'Jezus is uniek'.  "Mensen zullen in shock zijn wanneer ze erachter komen dat, wat ze op de zondagsschool leerden over de lieve Jezus, niet van toepassing is wanneer Hij met zijn vijanden afrekent. Jezus heeft het recht om te oordelen over de gehele mensheid."

"Boeken zullen worden geopend, alles wat we hebben gedaan, wordt openbaar. Zelfs onze bedgeheimen zullen van de daken worden geschreeuwd. Dat is de dag des oordeels. Wie zal worden vrijgesproken? Nou, eerlijk gezegd, niemand."

David: "Niet alleen boeken waarin staat wat we hebben gedaan worden geopend, maar ook het boek des levens van het Lam. Dat is Jezus’ boek," stelt Pawson. "In dat boek staan honderden en nog eens honderden namen. Het is het enige boek dat wordt geaccepteerd door God. Op de dag dat dit boek wordt geopend, gaan alle andere boeken dicht. Staat je naam in het boek des levens van het Lam, dan is die dag geen bedreiging voor je. Maar hoe krijg je je naam in het boek van het Lam? Om in het boek te komen, moeten je zonden zijn vergeven. Omdat Jezus voor je is gestorven en op die manier voor je zonden heeft betaald, kun je worden vrijgesproken en rechtvaardig worden in Gods ogen. Dan kom je in het goede boek terecht."

"Hoe krijg je je naam in het boek van het lam? Om in het boek te komen, moeten je zonden zijn vergeven," stelt Pawson. "Omdat Jezus voor je is gestorven en op die manier voor je zonden heeft betaald, kun je worden vrijgesproken en rechtvaardig worden in Gods ogen. Dan kom je in het goede boek terecht. Er wordt in de Bijbel slechts vier keer over dit boek gesproken en in drie van de vier gevallen worden er ook namen uit dit boek geschrapt. Aangrijpend. Hoe blijf je in het boek? God heeft aan ons een belofte gegeven in het Bijbelboek Openbaring. Daar zegt Jezus: ‘Gezegend is hij die overwint, zijn naam zal niet worden geschrapt uit het boek des levens.’ Als je dit goed leest, betekent dat ook dat gelovigen die niet overwinnen het risico lopen dat hun naam uit het boek wordt gehaald. Weet je, je naam staat in dat boek vanaf het moment dat je zonden zijn vergeven. Zorg dat je erin blijft!"

"Door vergeving van zonden komt je naam in het boek van het Lam. Door heiliging blijft het erin. Je hebt zowel een leven nodig dat is ingesteld op Gods wil, als vergeving van zonden. Vergeving en heiliging zijn de twee meest belangrijke dingen die een mens nodig heeft. Beide dingen wil God geven. Met die twee dingen zijn we klaar voor Gods nieuwe wereld."

Bekijk het boek.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen