cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 december 2011 door Redactie

"Meerdere maagdelijke geboortes bekend"

Hoe zag het DNA van Jezus eruit toen Hij leefde op aarde? Hij werd volgens de Bijbel geboren uit een maagd, Maria. Tegelijkertijd bezat Hij de goddelijke natuur. Wat kunnen we daar vandaag de dag, met de kennis van nu, over zeggen? Afhankelijk van Zijn DNA is Hij of mens, of God, of beide. David Pawson omschrijft in zijn boek 'Jezus is uniek' enkele opties. "We hebben inmiddels voorbeelden uit de natuur van maagdelijke geboorten bij planten of zelfs dieren, zoals bij een komodovaraan. Wat er bij zo’n geboorte gebeurt, is dat dat het vrouwelijke eitje begint met delen zonder te worden bevrucht. Dat gaat maar door, totdat het gereduceerd is tot een individu."

Ook bij mensen kan er sprake zijn van een maagdelijke geboorte, stelt Pawson. "Ik sprak eens een professor gynaecologie die mij vertelde dat hij van zes geboortes wist die waarschijnlijk maagdelijk waren. In die gevallen begon de eicel van de vrouw zich spontaan – zonder normale bevruchting – te delen. Om een vrouwelijke eicel te veranderen in een mannelijke foetus is echter een man nodig. Alhoewel het dus bij wijze van uitzondering mogelijk is dat vrouwen een maagdelijke geboorte meemaken, kan dat nooit een jongetje opleveren. Bij Maria was dat juist wel het geval. Dat maakt haar zwangerschap zo bijzonder. Het is absoluut onmogelijk voor een vrouw om zelf een mannelijke nakomeling voort te brengen. God maakte Maria zwanger en zij bracht een jongetje ter wereld."

"Wat heeft God exact gedaan? Er zijn drie mogelijkheden, voor zover we dat na kunnen gaan met de kennis die we tegenwoordig hebben. Allereerst kan het zo zijn dat God uit het niets in de baarmoeder een volledig bevrucht eitje creëerde. God schept uit het niets, dus Hij zou dat makkelijk kunnen doen. Als dat het geval was, dan zou Maria niet de moeder van Jezus zijn. Dan zou ze een surrogaat-moeder zijn, niets meer dan de drager van het gecreëerde eitje. Dat zou betekenen dat Christus niet volledig haar kind was. Verder zou dat betekenen dat Jezus niet volledig de kleinzoon van David was, niet de kleinzoon van Abraham of de kleinzoon van Adam, maar een totaal nieuw schepsel. Dit zou betekenen dat Jezus meer goddelijk zou zijn dan menselijk. Daarom wijs ikzelf deze mogelijkheid af."

"De tweede mogelijkheid is dat God een eitje van Maria genetisch modificeerde. Deze theorie gaat er vanuit dat het enige wat Hij moest doen, het veranderen was van de x-chromosoom in een y-chromosoom. Dat zou ervoor hebben gezorgd dat er een jongetje geboren zou worden. Het zou maar een kleine aanpassing zijn. Echter, als dat is wat God heeft gedaan, dan zit er te veel van Maria in de baby. Dan komt het er op neer dat de baby een kloon is van zijn moeder, op het geslacht na. Dat zou betekenen dat hij meer menselijk zou zijn dan goddelijk, meer Zoon des Mensen dan Zoon van God. Daarom wijs ik ook deze mogelijkheid af."

Pawson: "Het enige wat nu nog overblijft is de mogelijkheid dat God in de baarmoeder van Maria mannelijk spermacellen heeft geschapen met het DNA van Jezus. Dat bevruchtte Maria’s eitje en produceerde Jezus, de Zoon van God. In dat geval zou Jezus evenveel mens als God zijn. Hij zou dan evenveel de Zoon van Maria zijn als de Zoon van God. Ook zou Hij zo een menselijke moeder hebben en tegelijkertijd een goddelijke Vader. Het is interessant dat men in de loop der eeuwen heeft geprobeerd deze feiten (gedeeltelijk) te negeren of te ontkennen. Wanneer je naar zijn bevruchting kijkt, kom je er achter dat Hij zowel volledig mens als volledig God was."

Bekijk het boek hier.

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen