cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
boertjens
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

03 maart 2023 door Redactie

Joël Boertjens daagt christenen uit: "Buiten je bubbel verrast de Heilige Geest"

“Filippus kreeg een haast sadistische boodschap van God en krijgt vervolgens een megaspannende vraag uit de mond van een gecastreerde man. Als Bijbelgetrouw christen zweet Filippus peentjes en lopen de rillingen over zijn rug.” Voorganger Joël Boertjens preekte recent bij Mozaiek0318 over de ontmoeting van Filippus en de kamerling. Een spannende ontmoeting tussen twee totaal verschillende mensen. Een ontmoeting ook waar we vandaag de dag veel van kunnen leren.

Boertjens preekte naar aanleiding van zijn boek ‘Sta op’ over het thema ‘Heel de wereld’. Het kerngedeelte van zijn preek was Handelingen 8, waar Filippus en de kamerling uit Ethiopië. Die twee kwamen niet zomaar met elkaar in contact, zo vertelt de spreker: “Filippus werd door vervolging vanuit Jeruzalem verdreven naar Samaria. In die tijd hadden Joden en Samaritanen een enorme hekel aan elkaar. Maar tegen alle verwachting in krijgt Filippus geen vijandelijk ontvangst. Sterker nog: alles in Samaria is mega. Hij heeft er een prachtige bediening als evangelist en er vinden veel bevrijdingen plaats. Tegen zijn eigen verwachting in wordt de bediening van Filippus enorm gezegend.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Of ik me hier nu direct in kan vinden of niet, het daagt in ieder geval uit want als christen vanuit een bepaalde kerkelijke achtergrond ben je toch enigszins vastgeroest weet ik. Dat is voor mij winst. Even buiten de "gestelde" kaders.

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify