cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Annemarieke Graveland
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

Auteur: Annemarieke Graveland

Annemarieke verkent christendom: Gelovigen zijn niet geïndoctrineerd, leerde ik met C.S. Lewis

'Ik kreeg meer interesse in het geloof toen ik leerde dat veel intelligente en verstandige mensen gelovig zijn, zoals bijvoorbeeld C.S. Lewis', stelt Annemarieke Graveland. De columnist gaat namens Cvandaag regelmatig het land in om christelijke events te bezoeken. Ook neemt ze de tijd om af en toe een veelgelezen boek van een christelijke auteur tot zich te nemen. Vandaag deelt ze haar bevindingen over Verrast door Vreugde van C.S. Lewis.

Verrast door Vreugde stond al ongeveer een jaar ongelezen in mijn kast en toen ik te horen kreeg dat ik voor deze reeks over christelijke conferenties en boeken mocht schrijven, was dit een van de eerste boeken waaraan ik dacht. Toen ik me in 2020 net weer in het christendom was gaan verdiepen, las ik iets over de bekering van C.S. Lewis en het fragment uit dit boek waarin dat moment beschreven wordt. Dat intrigeerde en raakte me, omdat hij een voormalig atheïst was, en ik was ook een atheïst. Blijkbaar bestond dat: atheïsten die gelovig werden. Ik keek ernaar uit om dit boek te lezen.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Annemarieke en het christendom
- Annemarieke Graveland verkent christelijk Nederland: Mijn vooroordeel over refo's werd meteen ontkracht
Meer over Annemarieke en het christendom »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Wat een mooie manier om zo'n boek recensie te schrijven. En dat je daarmee zo helder je ontwikkeling naar geloven weergeeft. Dat van God als de Absolute spreekt mij ook erg aan. Vooral omdat al het andere dan relatief is. Inclusief ikzelf. Er kan nl maar 1 "iets" absoluut zijn.