cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Bisschop
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 januari 2023 door Redactie

Kamer debatteert over excuses slavernijverleden: "Ook christenen verantwoordelijk voor misstanden"

Donderdag debatteerde de Tweede Kamer over de excuses die minister-president Mark Rutte in december namens de Nederlandse overheid aanbood voor het slavernijverleden. Daarbij kwam onder meer de Roelof Bisschop namens de SGP aan het woord. Hij stelde onder meer dat christenen niet vrijuit gingen bij de misstanden die tijdens de slavernijperiode plaatsvonden.

“Slavenhandel, uitbuiting en mishandeling zijn strijdig met de gelijkwaardigheid van ieder mens als schepsel van God”, begon Bisschop zijn bijdrage. “In de statuten van de Nederlandse maatschappij ter bevordering van de afschaffing der slavernij werd het helder verwoord: ‘Slavernij is onverenigbaar met de voorschriften, de geest en de strekking van Gods heilig Woord’. Het is treurig dat de Staat slavenhandel, uitbuiting en mishandeling bewust in stand hield. Ook christenen droegen voor die misstanden verantwoordelijkheid.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Uren, dagen, maanden gaan over het slavernij verleden door onze regering (en de rest). Eerlijk gezegd word ik er een beetje moe van. Kunnen we ook excuses (en geld) vragen aan Italië en andere katholieken omdat ze zoveel christenen hebben verbrandt en voor de leeuwen gegooid. Zo blijft er altijd wel iets waar we over kunnen zeuren wat er in het verleden is gebeurd. Leer ervan en verbeter de toekomst.

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify