cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ds. Jan de Visser
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

25 januari 2023 door Ds. Jan de Visser

Een veelvoorkomend misverstand: De Bijbel is geen definitieboek

Anders dan dr. M. Klaassen denkt, bevat de Bijbel geen definitie van het huwelijk. Het is heel verleidelijk om opnieuw op basis van mijn (veronderstelde) gelijk in te gaan op het (veronderstelde) gelijk van Klaassen. Maar ik voel niets voor deze aanpak. Het zou de standpunten alleen maar verharden, en de zaak waar het over gaat, geen recht doen.

Dat Klaassen en ik geen vrienden gaan worden (zeker niet op dit punt), zal niemand verbazen. Ons beiden in eerste instantie al niet.
Daarom wil ik het net graag aan de andere zijde uitwerpen.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Wat Jan de Visser over het hoofd ziet, is dat naast het Woord en de genade en het geloof ook de Heilige Geest zeer belangrijk en zelfs onmisbaar is. Die Geest der waarheid zal de weg wijzen tot de volle waarheid (Joh. 16:13).

Het gaat uiteraard niet om een definitie van bijv. huwelijk maar om Gods gedachten over een verbintenis tussen man en vrouw. Daarin is de Bijbel volkomen duidelijk.

De Visser zegt deemoedig te buigen voor het Woord van God. Maar dat doet hij helemaal niet als hij wijst op zijn on-bijbelse ideeën over homoseksualiteit.