cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Gerard en Lydia de Groot
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

23 januari 2023 door Jeffrey Schipper

Gerard en Lydia wijzen op vergeten groep: "In de kerk worden singles niet op waarde geschat"

“Man, vrouw en kinderen behoort tot het ideaalplaatje van veel christenen. Dat is pijnlijk voor singles. Het singleleven is een gave van God. Zij mogen leven vanuit overwinning in plaats van slachtofferschap”, stellen Gerard en Lydia de Groot. Zij vragen aandacht voor een vergeten groep. Cvandaag sprak met hen naar aanleiding van hun nieuwe boek Gods hart voor singles; compleet, moedig en waardevol. “In de kerk worden singles vergeten en niet op waarde geschat”, merkt het echtpaar op.

Het aantal singles neemt steeds meer toe. In Nederland is één op de drie huishoudens een eenpersoonshuishouden. De vele echtscheidingen, het feit dat mensen steeds ouder worden en alleen overblijven na een overlijden, maar ook dat de mens in toenemende mate worstelt met zijn of haar identiteit, zijn hier debet aan. Lydia: “Jarenlang zijn wij beiden single geweest – we trouwden pas toen we 44 en 45 jaar waren - we hebben de uitdagingen van het single zijn doorleefd. We kennen de moeiten, teleurstellingen en vragen rondom het leven als single. Maar ook de voordelen, de mooie en avontuurlijke kanten. Behalve het thema zelf wilden we ook de kostbare lessen en Bijbelse principes die we ontdekten, delen met anderen.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen
Klik hier om het boek van Gerard en Lydia de Groot te bestellen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Vragen, die bij me opkomen:

Gerard: “Op 24-jarige leeftijd ervoer ik dat God van mij vroeg: ‘Ben je bereid om alleen door het leven te gaan?’

Als GÓD dit dan zo concreet aan hem vroeg, treft het mij, dat hij vervolgens die roepstem van God relativeert, omdat hij er dan op laat volgen: ‘VOOR DIE PERIODE in mijn leven’ was dat de weg die ik moest en wilde gaan.

Hoe en wanneer wist hij, dat die vraag van God slechts voor een beperkte periode gold? Toen hij het gemis van een maatje ging ervaren? Toen hij Lydia ontmoette?