cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ad van Leeuwen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 december 2022 door Silvan Bruinstroop

Bemoedigingsboekjes Bijbelvereniging zijn veel mensen tot steun: “Sinds corona is de zingevingsvraag enorm"

Al sinds jaar en dag verspreidt de Bijbelvereniging Bijbels in ziekenhuizen, verzorgingshuizen en hotels. Sinds de coronapandemie heeft de Bijbelvereniging haar aanbod verder uitgebreid met drie verschillende ‘bemoedigingsboekjes’: dit zijn kleine boekjes vol troostvolle Bijbelwoorden. Tot nu toe zijn ze een groot succes, want inmiddels zijn er meer dan 110.000 exemplaren van de drie boekjes verspreid. Cvandaag sprak met penningmeester Ad van Leeuwen over de boekjes die veel mensen tot steun zijn.

We ontmoeten Van Leeuwen via een ietwat krakende videoverbinding. Met trots laat hij de drie bemoedigingsboekjes genaamd ‘Kostbare Tijd,’ ‘Inzicht’ en ‘Geborgen Tranen’ één voor één zien. “Wij waren altijd al wel van het uitdelen van Bijbels in hotels, ziekenhuizen en verzorgingshuizen. Maar wat wij in gesprekken met onder andere geestelijk verzorgers merkten is dat mensen eigenlijk behoefte hadden aan kleine en korte bemoedigende thema`s. Zo is het eigenlijk begonnen”, vertelt Van Leeuwen.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen
Neem een kijkje op de site van de Bijbelvereniging

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen