cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Bas Emons
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

28 november 2022 door Patrick Goede

Oprichter seculiere radiozender maakt nu christelijke radio: "Mijn passie voor God geeft mijn droom meer inhoud"

“Ik geloof dat ik GOD Radio al op elfjarige leeftijd in een visioen zag”, vertelt radiobaas Bas Emons als we zijn kantoor binnenlopen. De oprichter van de seculiere radiozender Radio Decibel en eigenaar van Wild FM kwam in 2015 tot geloof en brengt inmiddels honderdduizenden luisteraars in aanraking met het evangelie. De zondagochtend van hitradiozender Wild FM werd zelfs vrijgemaakt voor de uitzendingen van Hour of Power en op woensdag- en zondagavond is er het charismatisch christelijke radioprogramma Wild Faith te horen.

En daar houden de plannen van Emons niet mee op. In juni startte hij samen met zijn vrouw Innocentia ‘GOD Radio’, speciaal voor christenen en “zoekers” zoals hij het zelf zegt. Vol enthousiasme laat hij de werkplekken zien die hij daarvoor vrijgemaakt heeft. “Vanaf negenjarige leeftijd ben ik al bezig met radio maken. Eerst dacht ik dat mijn bestemming Radio Decibel was, want dat liep best wel goed met lokale afdelingen in het hele land”, vertelt Emons met gevoel voor understatement. Vervolgens stelt hij mij voor aan zijn operationeel directeur, Jurgen Rijkers (DJ Jurgen). “Deze man heeft 8 miljoen platen verkocht met zijn single ‘Better off alone’ en artiesten als Shakira en David Guetta hebben zijn nummer succesvol gecovert.” 

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen
Ja, ik wil meer informatie over God Radio

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties