cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
ds. P. D. van den Boogaard
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

24 oktober 2022 door Jeffrey Schipper

HHK-predikant liep op klompen door Ederveen: "Als dominee wil ik niet boven anderen staan"

Het moment dat ds. P. D. van den Boogaard zijn huis te koop zette en naar de pastorie verhuisde was een écht markeerpunt. “Een dominee is ontworteld en leidt een ‘reizigersbestaan’. Dat is niet alleen maar negatief. Het maakt mij sterk afhankelijk van de Heere God”, vertelt de predikant van de hersteld hervormde gemeente te Poederoijen & Loevestein. Cvandaag zocht de dominee ongeveer een jaar na zijn verhuizing naar zijn nieuwe gemeente op.

Van den Boogaard is afkomstig uit een zeer betrokken kerkelijk gezin met een vader die actief was als ouderling en een moeder die leiding gaf aan het jeugdwerk en de zondagschool. “Als 17-jarige scholier moest ik een studiekeuze maken. Geschiedenis studeren in Leiden was voor mij een serieuze optie, maar het is theologie geworden. Eigenlijk wist ik van jongs af aan al dat ik dominee wilde worden, maar voor mezelf durfde ik dat nooit toe te geven. De keuze om theologie te studeren ging gepaard met een hartelijk ‘ja’ tegenover de Heere. Hij is het waard om gediend te worden en dus legde ik in die tijd ook openbare geloofsbelijdenis af.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Start het gesprek

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen