cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Philipp Kropf
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

02 november 2022 door Patrick Goede

Philipp Kropf wilde een succesvolle dominee van een grote kerk zijn: "God nam mijn trots en brak het af"

“Ik zocht een bepaalde vervulling in de bediening zelf. Natuurlijk gaf ik om de mensen en wilde ik dat ze Jezus leerden kennen. Maar een grote motivatie was ook dat ik een geweldige predikant wilde worden die een grote beweging zou starten.” Philipp Kropf (27) uit het Zwitserse Lausanne is een jonge kerkplanter die al op 21-jarige leeftijd startte met het planten van een kerk in zijn buurt. De resultaten vielen in de eerste jaren wat tegen waardoor Kropf met teleurstellingen te maken kreeg.

Achteraf speekt hij van "broodnodige teleurstellingen". Want de Zwitser vertelde onlangs tijdens de Intercultural Church Plant (ICP) conference in Biezenmortel, eerlijk dat er nog aan zijn karakter geschaafd moest worden. Phillipp werd grootgebracht in een evangelische gemeente en is al zijn hele leven christen. Op zijn 19e ontstaat bij hem het verlangen naar meer van God en het planten van kerken. “Ik had net mijn vrouw ontmoet en we spraken veel over de bediening van de kerk. Ze had een evangelisatieproject waar ze mee bezig was, maar daar kwamen geen echte discipelen uit voort. Ze nodigde mensen die ze tegenkwam op straat uit voor de kerk maar het beklijfde niet, mensen verbonden zich niet voor langere tijd aan de kerk.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

R
Herkenbaar. Soms kan hetgeen je denkt op te bouwen ineens weer afgebroken worden. Moeilijk om daar altijd de hand van de Heer in te zien. Wel goed om naar die hand op zoek te gaan, en vol vertrouwen de weg te gaan die Hij voor je in petto heeft.