cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ds. P. Mulder
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

14 september 2022 door Jeffrey Schipper

Ds. P. Mulder blikt vooruit op GerGem-synode: "Kerkelijke eenheid staat op laag pitje"

Op 14 en 15 september komt de generale synode van de Gereformeerde Gemeenten (GerGem) weer bijeen. Hoe maakt de GerGem concreet werk van kerkelijke eenheid? Wat is de impact van de crisis binnen de CGK op de GerGem? Tijd om bij te praten met ds. P. Mulder, voorzitter van de vorige generale synode in 2019. “Ik zie niet dat we ons als GerGem terugtrekken op een eiland.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Het zoeken van eenheid doet de GerGem ‘door gesprekken over eenheid te blijven voeren met de GGiN, de OGG, de HHK en de CGK, kerken waarin gelijkgestemden zijn met wie we van harte geestelijke eenheid ervaren.’ Ds Post zal hetzelfde bedoelen als waar ds Kort het in zijn brief aan dr. Van den Brink over had: mensen die ‘de WARE zielsbevindelijke geloofskennis van God hebben.’

Het was fijn geweest, wanneer hij in dit interview ook iets persoonlijks over dit vreugdevolle kennen van God in Zijn Zoon had gezegd.