cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Doekes
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

30 augustus 2022 door Matthijn Doekes

Een brief namens mentaal zieken

Een aantal jaren geleden schreef ik een column over mijn strijd met suïcidaliteit. Deze column leverde veel reacties op van lezers en ik kreeg veel mails met levensverhalen en mensen die dingen herkenden in het stuk. Zelfs op dit moment komen er nog wel eens reacties binnen. Dit laat zien dat zelfdoding een groot en belangrijk thema is, ook onder gelovigen.

De afgelopen maanden hoor en lees ik steeds meer verhalen over mensen die hulp zoeken, maar het alsnog niet kunnen vinden, bijvoorbeeld omdat de wachttijden te lang zijn of omdat er simpelweg te veel zorg is weg bezuinigd en er geen passende hulp meer wordt verstrekt via de GGZ. Dit is zeer zorgwekkend. En dat terwijl door corona, de maatregelen en alle onzekerheden van deze tijd, depressie en suïcidaliteit hoogtij vieren. Ik geloof zelfs dat we nog maar het topje van de ijsberg zien op dit moment.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Matthijn dat zie jij heel goed. Zorgmaffia. Alles pappen en nathouden is wat er gedaan wordt. Vol stoppen met pillen geen gesprekken vooral niet te vaak aandacht vragen. Ik ben begaan met zowel de cliënten als ook de begeleiders. De werkdruk is zo hoog en de te bieden hulp zo laag. Sterkte vriend ik bewonder je schrijfkunst. Gods zegen over je leven!