cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Mirjam van der Vegt
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

04 juli 2022 door Mirjam van der Vegt

De sabbatical van Kees Kraayenoord: zou iedere christen een break moeten nemen?

Ik ga er een paar weken of maanden tussenuit - dat hoor je steeds vaker. Kees Kraayenoord vertelde het bijvoorbeeld een paar weken terug. En onlangs besloot Minella van Bergeijk haar functie als directeur bij Tearfund neer te leggen om zich te bezinnen op wat ze nu echt graag wil. Waarom zijn zulke duidelijke breaks nodig? En: zou iedereen dit moeten doen?

Een paar weken er tussenuit – met de zomervakantie voor de deur zou je kunnen zeggen dat dit voor iedereen een kleine sabbatical is. Vakantie komt van het Latijnse vacare, dat ‘leeg’ of ‘vrij’ betekent. Vrij van je bindingen, je onvrije ik, je storende gedachten en dagelijkse zorgen. Vrij om je adem te ontvangen en terug te keren naar wat nu werkelijk jouw bedoeling is. Terug naar je eerste liefde – naar verfrissing en vernieuwing in een wereld vol afleidingen. Dat is nodig, want er is zoveel om ons heen, dat ons brein snel dicht slipt.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Overweeg ook een sabbatical te houden, dan krijg ik tenminste aandacht.

Af en toe krijg ik de indruk dat er sprake is van een voetbalwedstrijd, maar het blijkt om een sabbatical te gaan.

Als iemand een sabbatical neemt, wil hij toch gewoon rust? Moet niet de één na de ander met een analyse komen of een stukje.