cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Arie de Rover
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

05 april 2022 door Arie de Rover

Brian Houston is ontmaskerd (en mag nu nog dieper leren leven van genade)

“Brian Houston heeft zijn excuses aangeboden, en mag nog dieper leren leven van genade. Ik wens hem toe dat hij, net als Paulus, kan zeggen: ‘Ik was een misbaksel, maar door Gods genade ben ik wie ik ben.’” In de nieuwsrubriek ‘nieuws door de bril van genade’ duidt spreker Arie de Rover, schrijver van het recente boek ‘Genadeloos goed’, de leiderschapscrisis bij Hillsong Church en de val van pastor Brian Houston voor CIP.nl.

Vooropgesteld: kerkelijke leiders hebben een zeer grote verantwoordelijkheidspositie. Zij leggen niet alleen rekenschap af over hun eigen ziel maar ook over de velen die hen zijn toevertrouwd. Vooraanstaande leiders als Brian Houston hebben dan ook een zware verantwoordelijkheid. Voordat we discussiëren over de vraag of er voor gevallen leiders ook genade is, wil ik benadrukken dat genade altijd gepaard gaat met waarheid. Soms schieten we door in lievigheid en dat is toch echt iets anders dan genade. Om de waarheid aan het licht te brengen moeten we het monster, in dit geval grensoverschrijdend gedrag, feitelijk benoemen. Wie vanuit een leiderschapspositie schade aanricht en pijn veroorzaakt moet de waarheid volledig onder ogen durven komen en doorleven. Daarmee geef je ook de terechte erkenning aan de directe slachtoffers.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Brian Houston
- Kunnen we nog wel naar muziek van Hillsong blijven luisteren?
- Brian Houston neemt ontslag bij megakerk Hillsong
- Hillsong Worship annuleert tour met Casting Crowns; Brian Houston boos op kerkbestuur
- Brian Houston: een slachtoffer van zijn eigen succes?
- Ex-pastors Hillsong: "Brian Houston zette ons onder druk om kerkbezittingen over te maken"
Meer over Brian Houston »

Arie de Rover
- Bond tegen vloeken tikte premier Rutte op de vingers: terecht?
Meer over Arie de Rover »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Dank voor deze bijdrage Arie. Mensen die aan den lijve hebben ondervonden wat het is om een gemeente te leiden en daar onderdeel van te zijn, weten dat het onvolwassen ego soms botst met de geweldige kwaliteiten die iemand heeft. Om de sfeer goed te houden in het leidersteam, wordt soms gezwegen waar gesproken had moeten worden. Na verloop van tijd is het ego van de eerste onder zijns gelijken uit zijn verband gegroeid en jaknikkers helpen daar niet bijzonder bij. Houdt het team in balans door vroegtijdig onvolkomenheden te signaleren.