cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ds. A. Kort en Leon Houtzager
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 maart 2022 door Redactie

Ds. Kort reageert op rechterlijke overwinning: “Ik heb nooit een last gevoeld"

“Met blijdschap” reageert ds. A. Kort op zijn rechterlijke overwinning op homo-activist Leon Houtzager. Vanochtend werd bekend dat de predikant van de oud gereformeerde gemeente in Nederland in Krimpen aan den IJssel definitief niet wordt vervolgd voor zijn uitspraken over homoseksualiteit. CIP.nl sprak met de predikant en zijn advocaat René de Groot.

Homo-activist Leon Houtzager deed in 2020 aangifte tegen de dominee. Aanleiding hiervoor is een brief die ds. Kort in datzelfde jaar verstuurde. De predikant van de oud gereformeerde gemeente in Nederland te Krimpen aan den IJssel (Mieraskerk) schreef de brief in vertrouwen aan het gemeentebestuur in zijn eigen woonplaats, maar deze werd vervolgens gelekt en kwam uiteindelijk in handen van De Telegraaf. De landelijke krant lichtte vervolgens een aantal passages uit de brief uit, waarna er ophef ontstond. In de brief schreef Kort onder meer over ‘roepende zonden die tegen de scheppingsorde indruisen’. Leon Houtzager voelde zich als homoseksueel persoonlijk aangevallen en liet in de media weten dat dat hij aangifte zou doen.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Aangifte ds. Kort
- Rust keert na juridische strijd terug in pastorie ds. Kort: “Ik wil sterven in het harnas”
- Dominee Kort werd door sommigen gezien als postmoderne christelijke martelaar
- Ds. Kort wint zaak van homo-activist Houtzager en wordt niet vervolgd
- Deed ds. Kort homofobe uitspraken? Binnen zes weken meer duidelijkheid
- Hoorzitting ds. A. Kort: 8 belangrijke vragen en antwoorden
Meer over Aangifte ds. Kort »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Prachtige reactie van ds. Kort. Met blijdschap terug kijken op deze kwestie en doorgaan met het brengen van een liefdevolle boodschap voor zondaren. “Ik blijf dezelfde en verkondig simpelweg de Bijbelse boodschap". En geen strijd tegen zondige mensen maar tegen zonden die scheiding brengen tussen God en mens.

Over geestelijke strijd gesproken, is zoveel verwarring over tegenwoordig.