cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Eppo Bruins
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

07 maart 2022 door Eppo Bruins

Poetins invasie laat zien: de dienstplicht was zo gek nog niet

“Poetin heeft het onmogelijke voor elkaar gekregen: eenheid binnen Europa.” Dit was een opmerking die Pieter Omtzigt vorige week maakte tijdens een debat in de Tweede Kamer. En hij zag het goed. De Russische inval van Oekraïne heeft inderdaad bewegingen in standpunten gebracht die eerst onmogelijk leken. Binnen enkele dagen is door de 27 EU-landen een ongekend economisch en financieel sanctiepakket tegen Rusland in stelling gebracht. En er zijn meer dingen gebeurd die onmogelijk leken. Nederland levert wapens aan een land in oorlog! En de meeste politieke partijen zijn nu plots vóór het verhogen van het defensiebudget, terwijl dat decennialang moeilijk heeft gelegen aan de linkerkant van het politieke spectrum.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Eppo Bruins
- 'Hoe kunt u christen zijn en wetenschapper tegelijk?', vroeg iemand vanuit de collegebanken
- Worstelen met woorden
- Een aanklacht tegen de meritocratie
- Op zoek naar de poppetjes voor het nieuwe kabinet
- Voltooid leven: Idee van waardig sterven is gestoeld op een romantisch beeld
Meer over Eppo Bruins »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Poetin brengt "eenheid in de EU". Zijn "humanitaire oplossing" voor Oekraïense vluchtelingen via corridors richting Rusland: een sprookje. Het lijkt er nog steeds op dat Europa niet verder kijkt dan de neus lang is. Met enorme sancties dwingt men deze dictator op de knieën, maar deze zal voorlopig de nodige ruimte bieden voor vluchtelingen in werk-/concentratiekampen. WOII lijkt zich te gaan herhalen.Vakanties
Hier adverteren?