cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Fred de Vries
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 februari 2022 door Fred de Vries

Een pastor zoekt 3 miljoen euro voor een kerkgebouw: begrijpelijk?

Arno van der Knaap, “Lead Pastor” van het “GODcentre” in Voorschoten heeft drie miljoen nodig om te kunnen blijven bestaan. In een interview hier op CIP.nl legt hij uit waarom, al was dat ernstig de vraag. Mij werd niet geheel duidelijk in het artikel waarom hij drieduizend ruggen nodig heeft. Waarschijnlijk om het kerkgebouw over te nemen en uit te breiden? Laten we het daar maar op houden.

Wanneer een voorganger gewoon hier zegt 3 miljoen nodig te hebben, houd ik even mijn adem in. Net alsof heel christelijk Nederland zowel de hakken als de schoenzolen in het zand zet. We houden daar niet zo van. Als je genezingsdiensten organiseert, kun je toch ook wel bidden in de naam van Jezus om een paar miljoentjes? God is de Schepper van hemel en aarde, dan moet dit een eitje voor HEM zijn. Overigens heb ik hetzelfde bedrag nodig, dus als we dan toch bezig zijn?

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Fred de Vries
- Het wordt tijd dat de grenzen dicht gaan
- Hoe relevant zijn berijmde psalmen nog na 250 jaar?
- Het antisemitisme van Baudet: enige bescheidenheid zou gepast zijn
- Ik gun iedereen in de vakantie een Bethel-momentje
- Is Johan Derksen martelaar van het vrije woord?
Meer over Fred de Vries »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Als een predikant 3 miljoen vraagt voor een gebouw, dan gaan bij mij meteen de haren rechtop staan. Hij kan beter evangelisatie materiaal kopen en de nieuwe bewoners van die appartementen met het evangelie bereiken. Bovendien als hij verwacht dat Jezus spoedig komt, zou hij toch andere prioriteiten moeten hebben dan een gebouw sparen.