cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Ds. A. C. Uitslag
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 november 2021 door Ds. A. C. Uitslag

Geef niet-gevaccineerden niet de schuld van nieuw coronagolfje

Niet-gevaccineerde Nederlanders krijgen de schuld van de nieuwe golf oplopende coronabesmettingen. Zorgminister Hugo de Jonge op zijn blauwe ogen geloven lijkt mij geen goed idee. Waarom vertelt de bewindsman niet het eerlijke verhaal en kiest hij voor polarisatie?

Wie naar alarmerende krantenkoppen en landkaarten met rode gebieden kijkt, krijgt de indruk dat de situatie erger is dan ooit tevoren. Wie uitzoomt en de coronacijfers van vorig jaar tot zich neemt zal minder snel in de paniekstand schieten. Vorig jaar werden op 27 oktober in totaal 305 coronapatiënten in het ziekenhuis opgenomen. Precies een jaar later lag dit aantal op 116. Het coronadashboard van de Rijksoverheid laat overduidelijk zien dat de piek ziekenhuisopnames vorig jaar veel hoger was dan in 2021.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Corona
- Kerken krijgen nieuwe coronahandreiking: 'Haal een vaccin, booster of herhaalprik'
- Evangelist Sieberen overleed bijna aan corona: "God heeft Zijn onbeschrijflijke grootheid laten zien"
- Christelijke partijleiders in debat kritisch op coronabeleid: "Coronapas zo snel mogelijk van tafel"
- Nieuw advies voor kerken: Meer bezoekers mogelijk bij erediensten
- Hoe christenen reageren op de harde lockdown vanwege omikron
Meer over Corona »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Wat een mooi betoog en heldere logica in de vergelijkingen van de cijfers. Echter, met een onzuiver uitgangspunt deugt zelfs de beste redenering niet. De heer Uitslag vergelijkt de huidige gegevens met de piek van vorig jaar. Er is nu echter geen piek, maar een toename... Wil je goed op een uitbraak reageren dan moet je proactief zijn, stellen de deskundigen.

Overigens helemaal mee eens dat polarisatie door de overheid gevoed wordt. Zelfs al is straks iedereen onder (verholen) dwang geprikt, dan gaan nog steeds mensen ziek worden...