cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Els van Veen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

01 november 2021 door Jeffrey Schipper

Christelijke huisarts hekelt vaccinatiedrang: "Het wordt tijd dat kerkleiders opstaan"

“Vaccinatie had niet als 'enige uitweg' gepresenteerd hoeven worden. Ik mis eerlijke voorlichting over vaccinatie en tolerantie richting niet-gevaccineerden. Dat ik vrienden heb verloren is verbijsterend. Zover had het niet mogen komen.” Aan het woord is Els van Veen. De christelijke huisarts uit Dalfsen is ervan overtuigd dat de tijd van zwijgen voorbij is en spreekt zich uit tegen het huidige coronabeleid en de vaccinatiedrang die dit in haar ogen met zich meebrengt. “Kerken zijn doodstil en laten het gebeuren.”

In het begin van de coronacrisis hield Van Veen zich nog stil, maar sinds ze merkt dat niet-gevaccineerden ten onrechte als ‘wappie’ en ‘anti-vaxxer’ worden weggezet, spreekt ze zich uit. “Ik ben gevaccineerd volgens het Rijksvaccinatieprogramma”, vertelt de huisarts. “Omdat ik vóór de mazelenvaccinaties ben geboren, heb ik als peuter zelf mazelen doorgemaakt, daar ben ik levenslang immuun tegen. Voor wat betreft corona werkte ik begin 2020 in mijn eigen praktijk in Kampen (per 1 januari 2021 heb ik de praktijk verkocht). Ik heb onbeschermd (en later beschermd) met zieke mensen gewerkt. Ik ben al die tijd niet zelf ziek geworden.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Corona
- Kerken krijgen nieuwe coronahandreiking: 'Haal een vaccin, booster of herhaalprik'
- Evangelist Sieberen overleed bijna aan corona: "God heeft Zijn onbeschrijflijke grootheid laten zien"
- Christelijke partijleiders in debat kritisch op coronabeleid: "Coronapas zo snel mogelijk van tafel"
- Nieuw advies voor kerken: Meer bezoekers mogelijk bij erediensten
- Hoe christenen reageren op de harde lockdown vanwege omikron
Meer over Corona »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Uit de vele reacties op CIP valt af te leiden, dat het coronagebeuren een wissel trekt op vele gelovigen. Zonder de ogen te sluiten voor de dagelijkse realiteit en het gegeven van deze pandemie, lijkt het of velen voornamelijk zelf een strijd voeren die onnoemelijk veel energie kost. Ik vroeg me af in welke mate dat de accu van het geloof zodanig belast, dat er weinig energie overblijft om de kracht te verkrijgen van Diegene die onze (G)eestelijke accu kan opladen en daar mag het toch vandaan komen.