cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Samuel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Levensverhaal

06 juli 2021 door Patrick Simons

Samuel stond oog in oog met de man die hem dood probeerde te steken: "Ik besloot achter hem aan te rennen"

Samuel Rave keek tijdens zijn leven meerdere keren de dood in de ogen. Bijvoorbeeld toen hij als drugsdealer werd neergestoken. Als hij de Heere Jezus leert kennen, verandert zijn leven volledig. Vandaag vertelt hij hoe hij later de man weer tegenkwam die hem dood probeerde te steken: “Alle alarmbellen in mijn lijf gingen af en ik begon direct te trillen.”

Vorige week vertelde Samuel hoe hij tijdens het kijken van een preek bij een Turkse vriend thuis plotseling vervuld werd van Gods liefde. Hij stelde dat zijn leven daarna 180 graden draaide. Maar hoe ging dat dan? “Toen ik diezelfde avond thuiskwam, heb ik alle attributen die ik gebruikte voor drugs direct de container ingegooid. Daarna wilde ik in de keuken een shagje draaien. Ik bedacht me dat ik eigenlijk wilde stoppen met roken omdat ik nu bij God hoorde. Maar ik had betaald voor die shag en dus vond ik het zonde om het weg te gooien. Toen hoorde ik plots een stem in mijn binnenste: ‘Het is juist zonde om het op te roken. Je betaalt om ziek te worden.’ Vervolgens heb ik het pakje shag onder de kraan gehouden en in de container gegooid.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Samuel Rave
- Samuel leeft voortdurend op het randje van de dood: "Door de dood van mijn broer ben ik blijven leven"
- Samuel overleeft op wonderlijke wijze steekpartij: "Ik had dood moeten zijn"
Meer over Samuel Rave »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties