cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Piet van Midden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 juni 2021 door Piet van Midden

De HBO-pastor: enige bescheidenheid zou dominees sieren

Het is al van heel lang geleden en het zit dan ook diep. Mijn lieve vader was tot geloof gekomen. Hij liet zich dopen en nam het evangelie serieus. Op allerhande locaties, in schoollokalen en verbouwde kippenhokken sprak hij over de Bijbel en over Christus. Doorgaans bracht een oude dame daarna een snotverkouden harmonium tot leven. We zongen en we gingen weer. Op de fiets, een statige Fongers, waarbij ik op de stang mocht zitten in amazone-zit. Soms stond mijn vader als een verzopen kat achter zijn lezenaar. Natter kon Petrus niet zijn nadat hij in de golven verdween.

Mijn vader ging theologie studeren en moest aan het Hebreeuws en het Grieks. Dat werd helemaal niets, met een groeiend bedrijf en een uitdijend gezin. Bovendien was mijn moeder niet van plan zich te begraven in een of ander dorp, waar een of twee boeren het voor het zeggen hadden. Mijn vaders droom met daarin zijn roeping is nooit uitgekomen. Hij hield er een preekconsent aan over. De fiets bleef in de schuur. Hij is nooit meer natgeregend.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Piet van Midden
- Wat zou Jezus vandaag de dag in Oekraïne gedaan hebben?
- Lees maar, er staat niet wat er staat
- Bij mij geen plaats voor de herberg deze Kerst
- Door corona is het mogelijk om de Hebreeuwse Bijbel beter te begrijpen
- Een EU-commissaris is met gevaarlijke onzin bezig
Meer over Piet van Midden »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

A
Diep respect voor je vader. Hij had geen preekconsent, maar dat hadden de discipelen ook niet! Het belangrijkste is of je visser van mensen wilt - en kunt - zijn. Vaak missen theologen die vaardigheid, en verliezen zich in eigen wijsheid die niemand tot reddend geloof brengt.