cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Piet van Midden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

21 mei 2021 door Piet van Midden

Pinksteren 2021

Kerst speelt midden in de nacht, Pasen heel vroeg in de morgen, als het nog nauwelijks licht is, Pinksteren krijgt zelfs een concrete tijd mee: 9.00 uur in de morgen. De feesten gaan van de nacht naar het licht. Bij elkaar is het een climax, maar wordt dat ook zo beleefd? Nauwelijks, vrees ik. Pinksteren 2021 levert vooral een geweldige spraakverwarring op. De kerk als Babel. Ooit spraken we in de kerk één taal, of in elk geval konden de welwillende gemeenteleden elkaar verstaan. Op concilies werd geformuleerd wat we eigenlijk geloven. Maar de geloofsbelijdenis van Nicea is de belijdenis van Ikea geworden. Ieder zingt zijn eigen wijs en tjilpt op Twitter.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Piet van Midden
- Wat zou Jezus vandaag de dag in Oekraïne gedaan hebben?
- Lees maar, er staat niet wat er staat
- Bij mij geen plaats voor de herberg deze Kerst
- Door corona is het mogelijk om de Hebreeuwse Bijbel beter te begrijpen
- Een EU-commissaris is met gevaarlijke onzin bezig
Meer over Piet van Midden »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

B
Het is heel duidelijk in dit verhaal wat het Pinksterfeest niet is, maar er is zoveel meer te vertellen over wat het wel is! Heeft de uitstorting van de Geest op alle 'vlees' ook nog wat te betekenen vandaag? Zo lang dat niet gepredikt en dus niet gehoord wordt, zal de onvrede hoogtij vieren. Jammer!