cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
piet van midden
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

16 april 2021 door Piet van Midden

Vaccinatie of aspirientje

De satan snapt er wat van. In het prachtige drama van Job komt hij in de opening naast God als enige aan het woord. Hij heeft Job gescout als potentieel slachtoffer. De satan mag Job op de proef stellen, maar hij hengelt Job niet binnen. Job blijft binnen de vriendenkring van God. In een tweede poging zegt hij (2:4): ‘Zijn leven is hem alles waard. Daarvoor geeft hij zijn hele bezit. Maar als u uw hand naar hem uitstrekt en zijn lichaam aantast, zal hij u ongetwijfeld in uw gezicht vervloeken.’

De satan heeft een ijzersterk argument: gezondheid is alles. Ziekte is de grote bedreiging. Dat was in Bijbelse tijden zo en dat is het nog. Ik heb in een ver verleden wel eens invullijstjes zien langskomen met de vraag: ‘Wat is het belangrijkste in je leven?’ ‘Geloof’ stond bovenaan. Maar ik vermoed dat heden ten dage ‘gezondheid’ met stip de lijst aanvoert en ‘geloof’ er niet meer op staat. ‘Als we maar gezond blijven,’ het is de klassieke dooddoener. Zeg daar maar eens nee tegen. Elke krant heeft een gezondheisrubriek. Je wordt soms doodziek van de ziekenhuisprogramma’s op TV of WWW. Iedereen wordt, met Wikipedia in de rug, een beetje ‘deskundige’. We weten alles van Astra Zenika, Janssen en Pfizer.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Piet van Midden
- Wat zou Jezus vandaag de dag in Oekraïne gedaan hebben?
- Lees maar, er staat niet wat er staat
- Bij mij geen plaats voor de herberg deze Kerst
- Door corona is het mogelijk om de Hebreeuwse Bijbel beter te begrijpen
- Een EU-commissaris is met gevaarlijke onzin bezig
Meer over Piet van Midden »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

N
De satan heeft het nu slimmer aangepakt.

Hij heeft de hele wereld wijs gemaakt dat Corona een levensgevaarlijke ziekte is waar iedereen, van jong tot oud, aan dood kan gaan.

hij heeft ook de oplossing: iedereen een vaccinatiepaspoort.

Dat is handig voor de wereldregering om het volk onder controle te krijgen.