cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
sionkerk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 maart 2021 door Redactie

Sionkerk biedt excuses aan voor SS-vergelijking: "Ontstaan onder zware aanhoudende mediadruk"

In een kort statement op de website van de kerk, heeft de Sionkerk uit Urk haar excuses aangeboden voor de uitspraken die de woordvoerder van de kerk deed in een interview met de Stentor. Ook trekt men de vergelijking in die werd getrokken tussen journalisten en de SS in de Tweede Wereldoorlog. 

De woordvoerder van de kerk haalde in het interview ongenadig hard uit naar journalisten die afgelopen zondag bij de kerk stonden. Hij noemde ze randdebielen en stelde dat er bij de gereformeerde gemeente op Urk zondag geen journalisten aanwezig waren maar terroristen. Ook zij hij dat de SS in de oorlog vriendelijker was dan de journalisten die volgens hem de ingang van de kerk blokkeerden en kerkgangers op agressieve wijze lastig vielen. Zijn uitspraken werden binnen de kortste keren door alle media overgenomen. 

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Geweldsincidenten Biblebelt
- 80 uur werkstraf voor inrijden op journalist bij Sionkerk Urk
- Urker broers veroordeeld voor geweld tegen journalist bij Sionkerk
- 60 uur taakstraf voor kerkganger Mieraskerk na aanval verslaggever
- Urker predikant heeft boodschap voor journalisten: "Laat kerkgangers op zondag met rust"
- Dreigbrief bezorgd bij ds. A. Kort; Mieraskerk extra beveiligd
Meer over Geweldsincidenten Biblebelt »

Steun onze berichtgeving. Word lid!

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

W
Je moet op je woorden passen, je kunt over de top gaan, maar toch alarmerend veel journalisten zijn schaamteloze demagogen, die vaak systematisch de waarheid verzwijgen, compleet verdraaien, uit de context halen, framen, insinueren etc, dat mag en moet zelfs gezegd worden, dus in de kern van de zaak heeft die kerk wel degelijk een zaak, ik hoop dus daarom dat zij duidelijk stelling blijven nemen tegen de volstrekt verwerpelijke praktijken van veel te veel journalisten die zich juist hier schuldig hebben gemaakt aan schaamteloze provocaties.