cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Gerdien Blom
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 februari 2021 door Gerdien Blom

Dwarsliggers worden als complotdenker weggezet (ook in christelijke media)

Zal ik maar direct een aluminium hoedje voor je kopen? Vraagt mijn broer. We kunnen goed met elkaar opschieten en inhoudelijke discussies gaan we niet uit de weg. Maar nu ik me kritisch uitlaat over het vaccinatiebeleid, is er direct sprake van ruis op de lijn.
Het is niet de eerste keer dat ik het merk. Wie een kritische kanttekening plaatst over de gang van zaken rond corona, solliciteert er naar om als complotdenker te worden weggezet. En als je dat merkteken eenmaal op je voorhoofd draagt word je bij voorbaat niet meer serieus genomen.

De ander stigmatiseren. Ik zie het overal gebeuren. Ook in christelijke media. Zo staat er in de EO Visie van deze maand: “Ze zitten de hele tijd complottheorieën te verspreiden, waardoor ook nog eens minder mensen zich laten vaccineren. Daarmee zijn mensen die ‘alleen maar vragen stellen’ en ‘de andere kant willen laten zien’ medeverantwoordelijk voor heel wat coronadoden. Diverse christelijke commentatoren wijzen op hoogmoed als het gaat om complotten. Het geeft je even de waan veel meer te weten dan anderen. Het geeft je tijdelijk – onder bepaalde groepen – het imago kritisch te zijn, een zelfstandig denker, geen mak schaap. (…) En, nog fijner: je hoeft even niet te denken aan je echte verantwoordelijkheden.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Gerdien Blom
- Overheidsinmenging tijdens de coronacrisis: bij mij gaat een gillende sirene af
- Selectieve verontwaardiging over Poetins invasie in Oekraïne
- In de kerk worden veel olifanten niet benoemd (en krijgen muggen te veel aandacht)
- Dienende overheid wordt heersende overheid: tijd voor een profetisch tegengeluid
- In coronatijd is heel wat angst de wereld ingepompt (en God tilt ons erbovenuit)
Meer over Gerdien Blom »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Dank u mevrouw Blom. Een heel duidelijke stellingname. En de wetten van de logica kunnen mensen proberen te negeren, maar ze zijn niet te weerleggen.Deel dit artikel met zoveel mogelijk mensen. Vertrouw op God.