cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Alie Hoek, Hendrikus de Jager en vaccinatie
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 januari 2021 door Redactie

Arts reageert opnieuw op criticus coronavaccin: 'Loop een dag mee op een corona IC-afdeling'

'Zelden werden de coronacijfers correct gepresenteerd, of in hun juiste perspectief geplaatst. Als Nederlanders worden we ontzettend eenzijdig, en soms zelfs misleidend geïnformeerd', aldus onderzoeker Hendrikus de Jager, tegenstander van het coronavaccin, in zijn meest recente brief. Deze maand gaat hij schriftelijk in debat met arts Alie Hoek-van Kooten, voorstander van het vaccin. Onderschat De Jager de coronacrisis en de werking van het vaccin? Lees het antwoord in een nieuwe brief!

Beste Hendrikus,

Op het moment dat ik jouw artikel onder ogen kreeg, zat ik net te kijken naar de begrafenis van huisarts P.C. Hildering te Urk, 67 jaar oud. Hij was een zeer bewogen, betrokken pro life huisarts. 15 december testte hij positief op corona. 22 december werd hij opgenomen in het ziekenhuis. Daarna volgde opname op de intensive care en nu dan de begrafenis. Zo zijn er al meerdere hulpverleners in de zorg door hun werk zelf het slachtoffer geworden van corona en eraan overleden.

Je begint je brief met een verwijzing naar Mattheüs 9 vers 27-38. In dat gedeelte komen zieke mensen naar de Heere Jezus en ze willen graag beter worden. Zeker in die tijd was er op medisch gebied weinig mogelijk en als dan Jezus komt en zieke mensen geneest, is het te begrijpen dat de mensen in drommen achter Hem aankomen. Je vindt het typerend voor dit moment dat veel mensen angstig en/of in verwarring zijn en je vraagt je af of ik dit ook zo ervaar. Dat is zeker zo gezien het gegeven dat er op dit moment een pandemie heerst met vele ernstige zieken en doden tot gevolg. Natuurlijk maakt dat mensen angstig en onzeker. Bovendien is het zo dat deze pandemie een enorme doorwerking heeft op heel het persoonlijk en maatschappelijk leven. Winkels en bedrijven moeten dicht. Kinderen kunnen zelfs niet naar school. Wat is het dan mooi dat we in dit Bijbelgedeelte zien hoe de Heere Jezus over mensen in nood en zorg met ontferming bewogen is en dat Hij velen genas.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Briefwisseling coronavaccin
- Slotbrief voorstander coronavaccin: ‘Er is meer aan de hand dan een griep'
- Slotbrief criticus coronavaccin: 'Vaccineer voorlopig gewoon niet'
- Criticus coronavaccin en onderzoeker reageert op arts: 'Coronacijfers zijn misleidend'
- Arts reageert op tegenstander coronavaccin: 'Miljoenen mensenlevens zijn door vaccinatie gered'
- Waarom deze criticus gejuich over het coronavaccin niet begrijpt
Meer over Briefwisseling coronavaccin »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

CIP bedankt voor deze discussie! Ik merk dat ik als leek de ene week het idee heb: toch maar vaccineren en de week erop: toch maar niet. :) Aan het eind lees ik alles nog eens rustig door en kan dan een weloverwogen beslissing nemen. Heel fijn.