cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
corona
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 januari 2021 door Redactie

Twee coronadoden na opnames online kerkdienst in Biddinghuizen: "We voelen ons machteloos"

In Biddinghuizen zijn in december zeker tien gemeenteleden van een protestantse gemeente (PKN) besmet geraakt met het coronavirus. Dit gebeurden toen er opnames gemaakt werden voor de online kerkdienst van de gemeente. Inmiddels zijn er twee van de besmette gemeenteleden overleden. Dat melden diverse media.

De Protestantse Gemeente houdt zich volledig aan de adviezen van de overheid en organiseerde daarom online kerkdiensten. De diverse onderdelen van de kerkdienst worden niet tegelijk opgenomen. Toen een klein groepje gemeenteleden op 15 december voor de kerstdienst het lied 'Ere zij God' op wilde nemen ging het mis. Een van de deelnemers was, zonder het te weten al besmet met het virus. Pas de volgende dag werd dit gemeentelid ziek en werd dit ook gemeld aan de kerk. Toen waren de anderen echter ook al besmet geraakt.”

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Corona
- Kerken krijgen nieuwe coronahandreiking: 'Haal een vaccin, booster of herhaalprik'
- Evangelist Sieberen overleed bijna aan corona: "God heeft Zijn onbeschrijflijke grootheid laten zien"
- Christelijke partijleiders in debat kritisch op coronabeleid: "Coronapas zo snel mogelijk van tafel"
- Nieuw advies voor kerken: Meer bezoekers mogelijk bij erediensten
- Hoe christenen reageren op de harde lockdown vanwege omikron
Meer over Corona »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

E
Hoe naar het ook is, zo te horen valt deze gemeente niets te verwijten. Het leven is niet maakbaar. We hebben niet alles in de hand. Het ergste wat we nu kunnen doen, is proberen de schuldige aan te wijzen. Elk jaar overlijden in Nederland duizenden ouderen aan griep. Nooit eerder gingen we dan op zoek naar wie hem of haar heeft aangestoken, ook al waren we dan net zo verdrietig om het verlies. De lading van schuld zou er bij christenen onderling niet moeten zijn. Het is ook zonder dat al erg genoeg voor deze gemeente.