cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
kerk
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

03 december 2020 door Redactie

Wederom kerk als coronabrandhaard in Verenigde Staten

Kerken in Nederland zijn nog steeds uiterst voorzichtig met het organiseren van kerkdiensten tijdens de coronacrisis. Het overgrote deel houdt zich aan de voorschriften van de overheid en in iedere kerk gelden regels en maatregelen om verspreiding van het virus te voorkomen. En dat is terecht, zo blijkt uit voorbeelden in het buitenland.

Eerder zagen we al verschillende voorbeelden van kerken in Amerika, Duitsland en Frankrijk die een brandhaard bleken te zijn. En nu is het opnieuw raak in Amerikaanse kerk. Het gaat om de United House of Prayer for All People in Charlotte. Volgens verschillende media hield deze kerk op geen enkele wijze rekening met de pandemie. Er werden grote bijeenkomsten georganiseerd waarbij ook nog eens landelijke voorschriften in de wind werden geslagen.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Corona
- Kerken krijgen nieuwe coronahandreiking: 'Haal een vaccin, booster of herhaalprik'
- Evangelist Sieberen overleed bijna aan corona: "God heeft Zijn onbeschrijflijke grootheid laten zien"
- Christelijke partijleiders in debat kritisch op coronabeleid: "Coronapas zo snel mogelijk van tafel"
- Nieuw advies voor kerken: Meer bezoekers mogelijk bij erediensten
- Hoe christenen reageren op de harde lockdown vanwege omikron
Meer over Corona »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

O, ja, nu heeft de kerk het weer gedaan. Die influistering komt van satan. En dan is men "besmet". Net alsof een besmetting altijd tot ziekte leidt en ziekte tot de dood. De corona mortaliteit is 0.2% dat betekend dat slechts 2 van de 1000 zieken daaraan dood gaan en dat zijn dan voor het over-over-grote deel bejaarden mét onderliggend lijden (die anders toch wel op "de lijst" stonden). Nou, dan gaan ze wat eerder naar de hemel, maar moet daarvoor dan de hele wereld in een kramp leven? Wie verzint die dwaasheid??