cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Willem Ouweneel
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

21 oktober 2020 door Willem J. Ouweneel

Wie moet je als Amerikaanse christen kiezen: Trump of Biden?

Stel je voor dat je christen-Amerikaan zou zijn en op 3 november mee wilde doen aan de verkiezing van de president, wat zou je dan volgens je geweten moeten kiezen?

Een tijdje geleden gaf de Amerikaanse predikant John MacArthur een interview, waarin hij zei dat het onmogelijk is om als christen op de Democratische partij (dus in dit geval: op Joe Biden) te stemmen. Hij zei: ‘Er is geen enkele wijze waarop een christen het afslachten van baby’s, homoseksuele activiteiten, het homohuwelijk of welke andere vorm van grove immoraliteit kan steunen’. En: ‘We zouden ook op geen enkele manier achter een kandidaat moeten staan die transgendergedrag steunt. Dat is in feite de verworpen geest waar in Romeinen 1 over gesproken wordt.’ Nu is deze MacArthur dezelfde als degene die de lelijkste dingen over charismatische christenen en over vele andere christenen en collega-predikers heeft gezegd. Ook is hij degene die in coronatijd het nog maanden heeft volgehouden om met zijn kerk gewoon bij elkaar te komen alsof er niets aan de hand was en zich daarmee tegen de overheid te verzetten met het argument dat je God meer moet gehoorzamen dan de mensen.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Amerikaanse verkiezingen
- Christelijk congreslid stemde voor én tegen Trump als president: "De waarheid is de waarheid"
- Voorganger die Joe Biden inzegent: "Hij zal als president Gods hart zoeken"
- Franklin Graham vergelijkt keuze Republikeinen voor afzetten van Trump met verraad Judas
- Deze christelijke leiders blijven ook na bestorming Capitool Trump steunen
- Tijs van den Brink deelt verbazing na nieuw bezoek aan christelijke Trump-stemmers
Meer over Amerikaanse verkiezingen »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

A
Graag weer 4 jaar Trump, ondanks al zijn tekortkomingen en fouten toch vele malen beter en oprechter dan Democraten. Uiteindelijk gaat het niet om mooie woorden en beloftes maar om de daadwerkelijke daden. De vredesmissie/resultaten van Trump in oa het M-O zijn een mooi voorbeeld van mooie/goede daden ipv mooie woorden en het niet in daden laten zien maar juist het tegenovergestelde brengen(zoals Obama).