cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Fred de Vries
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

21 september 2020 door Fred de Vries

Wat zijn we toch een stelletje farizeeërs

Met kinderlijk genoegen kijk ik vaak naar foto’s van mensen op sociale media, waarop zij laten zien, dat zij graag zo op sociale media staan. Het is een guilty pleasure. Vaak reageer ik honend, soms ook wat voorzichtiger en als het nodig is met de botte bijl. Dat vinden ze vaak niet leuk, desalniettemin: graag gedaan.

We zijn een land vol van ijdelheden en deze keer was het weer eens schaamteloos raak. Iemand, ooit een beroemd maar thans nogal uitgerangeerd cabaretier, liet zich op de Dam fotograferen bij een bord waarop stond: “Zolang er systemisch racisme is staat hier iemand.” Nu moet ik er wel bij zeggen dat hij zich niet één keer liet fotograferen, maar twee keer. Het bord heeft twee kanten, de ene is Nederlandstalig en de andere Engels. En inderdaad… dat moest ook gefotografeerd worden en beide foto’s moesten op Twitter.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Fred de Vries
- Het wordt tijd dat de grenzen dicht gaan
- Hoe relevant zijn berijmde psalmen nog na 250 jaar?
- Het antisemitisme van Baudet: enige bescheidenheid zou gepast zijn
- Ik gun iedereen in de vakantie een Bethel-momentje
- Is Johan Derksen martelaar van het vrije woord?
Meer over Fred de Vries »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

L
Mensen willen graag deugen en laten zien dat ze 'aan de goede kant van de geschiedenis staan', maar verdiepen zich vaak amper echt in het onderwerp waarvoor ze zeggen te strijden.