cip.nl is nu cvandaag.nl
Start gratis maand
Fred de Vries
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

15 juni 2020 door Fred de Vries

Jezus komt spoedig, maar we willen er niet over praten

Tijden zijn op dit moment nogal roerig, met een grotere dooddoener kan ik een column als deze niet beginnen. We leven overduidelijk in de eindtijd maar het lijkt wel of je over dit onderwerp niet mag praten. Zodra er iemand hier iets over zegt, is er iemand anders die dat weer met Bijbelteksten weet te ontkrachten. Of de geschiedenis wordt erbij gehaald, in het kader van corona houdt men er nogal van om de Spaanse griep erbij de slepen. Israël heeft nog bepaalde dingen niet gedaan, de antichrist is er nog niet of ligt nog een tukje te doen…

Een paar weken gelden postte ik een YouTube-link van Jaap Dieleman en jawel, ik kreeg er van langs. De term alu-hoedje viel, hij zou de samenzweringstheorieën aanhangen en een paar preteristen hadden het over de gekke Japie Dieleman. Over preteristen gesproken: Ik ben ook niet zo sterk in timing maar het is me nog nooit gelukt om er 1950 jaar naast te zitten met mijn voorspelling, behalve dan bij het kampioenschap van Feyenoord.

cvandaag Premium logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot cvandaag.nl

Start je gratis maand Inloggen

Fred de Vries
- Het wordt tijd dat de grenzen dicht gaan
- Hoe relevant zijn berijmde psalmen nog na 250 jaar?
- Het antisemitisme van Baudet: enige bescheidenheid zou gepast zijn
- Ik gun iedereen in de vakantie een Bethel-momentje
- Is Johan Derksen martelaar van het vrije woord?
Meer over Fred de Vries »

Praat mee

Alleen cvandaag Premium leden kunnen reageren op artikelen. Word ook cvandaag Premium lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties